Българската поп-икона Лили Иванова създаде Фондация Лили Иванова“, чиято цел

...
Българската поп-икона Лили Иванова създаде Фондация Лили Иванова“, чиято цел
Коментари Харесай

Лили Иванова завеща цялото си наследство – духовно и материално, на фондация с нейното име


Българската поп-икона Лили Иванова сътвори Фондация „ Лили Иванова “, чиято цел е „ разпространение достиженията на българската музика и просвета в страната и чужбина и повишение на тяхното равнище “, заяви Нова ТВ.

Цялото си завещание – духовно и материално, изпълнителката трансферира на фондацията. В отговорностите ѝ влиза „ запазване и ръководство на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална благосъстоятелност и други “.

Лили Иванова, която постоянно е казвала, че принадлежи на своята аудитория, от дълго време обмисля по какъв начин да бъде съхранено и след нея голямото ѝ творчество, което е втъкано в културния код на няколко генерации българи, споделят от екипа ѝ. Затова във фокуса на активността на Фондация „ Лили Иванова “ първостепенно ще бъде запазване на творчеството на „ най-големия български поп реализатор за всички времена “ и запазване на името ѝ за бъдещите генерации като създател със значителен принос за българската просвета.

В дългогодишната си кариера певицата постоянно е показвала непреклонен дух и непрестанен блян да се движи единствено напред и нагоре, следвайки международни професионални стандарти. В бъдещата си активност Фондация „ Лили Иванова “ ще следва нейния път – ще провежда всевъзможни събития и действия от културен темперамент – концерти, съоръжения, изложби; ще изготвя документални, рекламни или художествени филми; ще издава книги, сборници и всевъзможен жанр литературни, печатни или потребителски артикули, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена създател, трансформирала се в икона.

Само по този начин името на Лили Иванова ще живее в сърцата и на бъдещите генерации като образец на певчески и житейски феномен, предан на публиката и на музиката, показват от екип LI.

Изпълнителен шеф на фондацията е Лили Иванова, която в своята активност ще бъде подпомагана от настоятелство.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР