Българската образователна платформа вече разполага с , специално за децата

...
Българската образователна платформа вече разполага с , специално за децата
Коментари Харесай

Образователната платформа е-просвета вече има класна стая за децата от Украйна

Българската просветителна платформа към този момент разполага с, особено за децата от Украйна, оповестиха от издателската група " Просвета ".

Над 160 е-четими разновидността на учебници до 11-и клас на украински език от през днешния ден са налични в платформата и могат да се употребяват гратис.

" Войната принуди хиляди украински фамилии за часове да изоставен домовете си и да потърсят леговище в България. Всеки би трябвало да помогне с каквото може. Разбира се, преди всичко стоят здравето и образованието на децата, тъй като те са най-уязвими ", споделят от " Просвета ".

За украинските възпитаници е обезпечен достъп до учебниците на едно от водещите издателства на детска и образователна литература в Украйна - " Ранок ". Инициативата е взаимно с Европейската асоциация на издателите на учебници (EEPG) за подкрепяне на украинските деца и техните фамилии. Достъпът до учебниците в е-просвета не изисква регистрация и става бързо през особено основаната страница " За УКРАЙНА ".

" Това ще помогне на децата да не прекъсват образованието си, ще редуцира напрежението и ще ги накара да се приобщят по-лесно. Всички родители и учители, ангажирани с образованието на тези деца, могат да се възползват безплатно и да улеснят работата си. Ние ще продължим да ги подкрепяме ", твърдят от издателството.

Това не е единствената самодейност на " Просвета " в поддръжка на украинските възпитаници. В началото на март издателската група разгласи, че обезпечава безплатно свои познавателни книжки и учебници за всички деца, бягащи от войната в Украйна, които се запишат в български детски градини или учебни заведения през актуалната образователна година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР