Българската национална телевизия ще излъчва Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг

...
Българската национална телевизия ще излъчва Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг
Коментари Харесай

Какво да очаквате в програмата на БНТ по време на Игрите в Пьонгчанг

Българската национална телевизия ще излъчва Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг и Летните в Токио през 2020 година. След траялите 3 години договаряния с американската компания " Дискавъри " публичната медия закупи правата за двата огромни спортни форума. Игрите в Пьонгчанг стартират след броени дни. Откриването е на 9 февруари. Ето какво могат да чакат феновете на зимните спортове от стратегиите на Българска национална телевизия.


Олимпийските игри остават в своя дом, следвайки една половинвековна традиция. Зимните олимпиади са в ефира на Българската национална телевизия от Инсбрук през 1964 година. Оттогава Българска национална телевизия предлага на своите фенове висококачествени спортни борби под петте олимпийски кръга. Първият ни орден на ски-бегача Иван Лебанов през 1980, единствената ни купа на биатлонистката Екатерина Дафовска през 1998, бронзовото отличие на съотборничката ѝ Ирина Никулчина през 2002, трите медала на Евгения Раданова в шорттрека през 2002 и 2006 - Българска национална телевизия беше там при всеки от тези триумфи и предаваше страстта на българската аудитория.

За да отговори на високия олимпийски стандарт и интереса на своята аудитория, на Игрите във Ванкувър през 2010 и Сочи през 2014, публичната медия имаше свое лично студио на място, с което осигуряваше оптимално цялостно отразяване на българското присъединяване. С оглед на късите периоди за подготовка, в Пьонгчанг Българска национална телевизия ще заложи на свои репортерски екипи, които ще предават най-актуалните вести от мястото на събитието и ще показват изявленията с всички български спортисти.

Участието на тези 21 състезатели в 6 типа спорт ще бъде главен акцент в олимпийската стратегия по два канала - Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия HD. Българската национална телевизия ще се постарае да не пропусне нито една атрактивна конкуренция, спазвайки своя контракт, който разрешава не повече от 110 часа директни излъчвания в границите на 17-е дни надпревари по пистите и ледените арени.

Шоуто стартира в петък, 9 февруари от 13:00 ч . с церемонията по откриването на Олимпийския стадион в Пьонгчанг, където флагът на България ще бъде носен от огромната ни вяра в сноуборда Радослав Янков.

Състезанията в биатлона, където гледаме с очакване към участниците на трета олимпиада Красимир Анев и Владимир Илиев, ще бъдат главен акцент в програмата на Българска национална телевизия 1. Всички стартове ще стартират към 13 часа.

Рано сутринта на 22 февруари, от 5 часа започва квалификацията на Радослав Янков, а всички се надяваме, че той ще откри място в елиминациите два дни по-късно. На 16 февруари е надпреварата в бордъркроса с Александра Жекова.

Интригуваща ще бъде напреварата в ски скока, в която на втора поредна олимпиада взе участие Владимир Зографски. Неговият старт ще бъде още преди откриването - на 8 февруари от 14:30 ч., когато е квалификацията на дребната шанца.

Състезанията в алпийските ски ще предаваме онлайн от 4 часа, българско време. С оглед на огромния интерес у нас, каналите на Българска национална телевизия ще предложат записи на всеки от стартовете в утринния часови пояс.

По същия метод феновете на фигурното пързаляне ще би трябвало да будуват дружно с нашите коментатори, в случай че желаят онлайн да изживеят страстите в този атрактивен спорт. Турнирът стартира на 8 против 9 февруари от 3 часа с отборното съревнование.

Макар и без звездите от NHL, шампионатът по хокей на лед приковава огромно внимание за всяка зимна олимпиада. Надпреварата при мъжете стартира на 14 февруари. В програмата на Българска национална телевизия попадат 4 мача от груповата фаза и 5 от елиминациите.

Ежедневно обзорно предаване ще обобщава всичко случило се в Пьонгчанг. Както постоянно на последните олимпиади, още веднъж живи митове на белите спортове ще бъдат в нашето студиото.

Очаквайте предаването " Олимпийски върхове " всеки ден на игр ите от 19:00 ч. по Българска национална телевизия 1.
 Българска национална телевизия ще излъчва Олимпийските игри в Пьонгчанг Българска национална телевизия ще излъчва Олимпийските игри в Пьонгчанг
Зрителите на Българска национална телевизия ще могат да следят онлайн най-интересните моменти от Олимпийските игри в южнокорейския град Пьонгчанг, които ще се проведат от...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР