Българската национална телевизия и Нова Броудкастинг Груп ще излъчат съвместно

...
Българската национална телевизия и Нова Броудкастинг Груп ще излъчат съвместно
Коментари Харесай

БНТ и Нова Броудкастинг Груп ще излъчат съвместно световното първенство по футбол през 2022 г.

Българската национална телевизия и Нова Броудкастинг Груп ще излъчат взаимно международното състезание по футбол през 2022 година. Благодарение на партньорството сред тях, българските фенове ще имат опция да се насладят на 22-ото издание на финалите за международната купа, които ще се проведат в Катар през есента.

64 мача от международното състезание ще бъдат разпределени поравно сред Българската национална телевизия и Нова Броудкастинг Груп. По традиция, те по едно и също време ще излъчват откриването на 21-и ноември 2022 година с мача, в който домакините ще дебютират на международни финали, както и финала на 18-и декември 2022 година. Другите две срещи, които редом ще бъдат излъчени взаимно от двете медии, са среща от груповата фаза на 28-и ноември и дуелът, който ще дефинира носителя на бронзовите медали в конкуренцията. Така всеки от сътрудниците ще излъчи по 34 мача от вълнуващия шампионат.

„ Българската национална телевизия продължава задачата и традицията си да излъчва най-значимите спортни конгреси за българските фенове. От 21-и ноември до 18-и декември 2022 година светът ще бъде футбол, а Българска национална телевизия ще направи футболните почитатели очевидци на вълнуващите борби на най-интригуващото спортно събитие – Световното състезание по футбол. Обществената медия има дълголетна история в отразяването на най-големия футболен конгрес, която датира от 1966 година. Подготвяме атрактивни и съвременни студийни стратегии, в които ще научите най-важното за Мондиала, а с помощта на професионализма и опита на екипа ни от коментатори, редактори, кореспонденти и оператори, феновете ни ще могат да съпреживеят футболните страсти. “ – съобщи генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

„ Партньорството с публичната телевизия към този момент се потвърди през годините. След взаимното лъчение на две европейски шампионати по футбол, тази година ще дадем опция на футболните фенове в България да се насладят на едно от най-гледаните спортни надпревари в света още веднъж дружно. Радвам се да разглася, че в каналите на Нова Броудкастинг Груп то ще се наблюдава в 4К резолюция. Ние осигуряваме най-богатото и разнообразно спортно наличие на българския медиен пазар и упоритостта ни е да продължим да подсигуряваме достъп до най-атрактивните международни шампионати “ – съобщи основният изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп и шеф „ Програмиране, продукция и рекламни продажби “ на Юнайтед Медия Дирк Геркенс.

Световното състезание по футбол 2022 ще бъде неповторимо в доста връзки. Състезанието ще бъде самобитно прощаване с сегашния му формат. За финален път броят на участниците в шампионата ще бъде 32 и за първи път ще се организира в Арабския свят. Заради спецификите на климата в Близкия изток, конкуренцията за международната купа няма да се състои през лятото, а в последните месеци на годината.

Специално за провеждането на международните финали в Катар бяха издигнати седем съвременни уреди, в това число новият народен стадион, покрай столицата Доха. Стадионът, който ще одобри мача за трофея, също е неповторим, поради новия град Лусаил, който се строи към него и следва да бъде дом на 450 000 поданици.

Квалификациите започнаха през 2019 година с присъединяване на всички 211 членки на ФИФА. Страната хазаин се класира по право и ще направи дебюта си на международни финали. Към домакините като сигурни участници в шампионата към този момент се причислиха още 12 тима, в това число международният първенец Франция, както и Германия, Дания, Бразилия, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия и Аржентина.

Имената на още 19 участника в шампионата ще станат ясни напролет, когато ще завърши квалификационния развой на всички 6 континента. Най-голямата атракция измежду оставащите квалификационни срещи ще бъдат плейофите на Стария континент, най-интересните от които Българска национална телевизия ще излъчи директно на 24 и 29 март.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР