Българската национална телевизия (БНТ) подписа Меморандум за разбирателство и сътрудничество

...
Българската национална телевизия (БНТ) подписа Меморандум за разбирателство и сътрудничество
Коментари Харесай

БНТ подписа меморандум за разбирателство с Македонското радио и телевизия

Българската национална телевизия (БНТ) подписа Меморандум за съгласие и съдействие с Македонското радио и телевизия (МРТ). Визитата е по покана на българската страна и цели да ускори двустранните връзки и продан на наличие сред двата публични оператора, оповестиха от пресцентъра на Българска национална телевизия.

Споразумението беше подписано от генералните шефове на двете публични медии - Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия и Марян Цветковски, общоприет шеф на МКТ. Участие в срещата и разискваните тематики взеха Василена Матакева и Христо Томов, членове на Управителния съвет на Българска национална телевизия, както и македонския им сътрудник Орце Тодоровски. Двете управления се сплотиха към желанието за повече регулярен продан на информация, шерване на лична продукция и взаимоотношение сред двете медии.

„ Много се веселя да посрещна сътрудниците от македонската телевизия. Това е контракт, с който се надяваме да стартираме да работим по-активно, да заменяем излъчвания - техни да покажем на българската телевизия, наши на македонската. Да покажем красиви репортажи за Македония, за Охрид, страхотни места има, те могат да видят български. И двата народа да се опознават и да се чуват. Мисля, че това е пътят. Като публични медии споделяме общи полезности. Имаме интерес към детските им стратегии. Стремежът ни е да обединим ресурсите си, да насърчим културния продан и замяна на програмно наличие, образования на фрагменти и нововъведения, а за какво не и да помислим за копродукции ", сподели Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия.

„ Радвам се за другарските ни връзки с Българска национална телевизия, и както сподели сътрудника, ще продължим да вършим замяна на стратегии в региона на туризма, културата, образованието, музиката и новините. Искаме да отворим кореспондентско бюро в София. Надявам се, че и Българска национална телевизия ще отвори такова в Скопие. Имате положителни игрални продукции и стратегии, които ще бъдат забавни и за нашата публика. Заедно можем да сближим още повече малките екрани ", сподели генералният шеф на Македонското радио и телевизия (МРТ) Марян Цветковски.

Двете публични медии имат дългогодишни връзки освен като прилежащи страни, само че и като част от групата на страните от Централна и Източна Европа в границите на участието си в EBU (European Broadcast Union). От началото на месеца, Канал Българска национална телевизия 4 на Българската национална телевизия (БНТ) към този момент е наличен и в Република Северна Македония след деен разговор сред представителите на двете страни. Излъчването е посредством платформата „ Макс ТВ “ (канал 74) на телевизионния оператор „ Македонски Телеком “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР