Българската народна банка е одобрила петима души да влязат в

...
Българската народна банка е одобрила петима души да влязат в
Коментари Харесай

БНБ одобри новото ръководство на ББР

Българската национална банка е одобрила петима души да влязат в ръководството на Българската банка за развиване. Това са Валентин Любомиров Михов и Васил Атанасов Щонов за членове на надзорния съвет и Цанко Руменов Арабаджиев, Крум Георгиев Георгиев и Владимир Рашков Георгиев за членове на управителния съвет. Като Цанко Арабаджиев и Владимир Георгиев са утвърдени и за изпълнителни шефове.

Това излиза наяве от Регистъра по Наредба №20 на Българска народна банка от 28 април 2009 година за издаване на утвърждения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитната институция. Решението на Българска народна банка е от 11 юни и към този момент е вписано в регистъра.

Промяната в ръководството на ББР става по самодейност на служебния стопански министър Кирил Петков. В началото на мандата си той изнесе информация за огромните експозиции на банката, а по-късно влезе в спор с двама от членовете на надзорния съвет – Митко Симеонов и Велина Бурска, които не се отзоваха на поканата му за обществено чуване.

Досегашният директорски съвет на държавната банка също отхвърли да даде информация на назначената от министъра комисия за инспекция на финансовото положение на кредитната институция, а измежду това и на одитния ѝ комитет.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР