Българската компания зад платформата Истински мед“ и инициативата Осинови кошер“

...
Българската компания зад платформата Истински мед“ и инициативата Осинови кошер“
Коментари Харесай

Българската компания зад „Осинови кошер“ се разраства в Румъния

Българската компания зад платформата „ Истински мед “ и самодейността „ Осинови кошер “ – „ Бии Смарт Текнолоджис “ –  излиза от рамките на родината и се разраства в Румъния. С усилена работа през последните няколко месеца българското сдружение, което се търгува на пазара BEAM на Българската фондова борса, към този момент печели първите си клиенти в северната съседка.

Компанията е направила първите си стъпки на север още в края на предходната година със сформирането на местен екип и първите директни продажби с пчелари. Тя изяснява избора за агресия в Румъния със

сходните стопански и обществени условия, по-лесната и бърза дистрибуция, неналичието на ясно изразена конкуренция, мащабите на пазара и обстоятелството, че страната е измежду най-големите производители на пчелен мед в Европа “.

Основана през 2015 година, „ Бии Смарт Текнолоджис “ се занимава с софтуерни и бизнес нововъведения в пчеларството. Тя създава авангардни способи за отдалечено следене на кошери, само че и ексцентрични бизнес модели за търговия с пчелни артикули.

Нейно е да вземем за пример „ умното “ устройство BeeBot – компютър, който се слага в кошера и следи за значими индикатори като температура, мокрота и тон. Благодарение на него пчеларите разполагат с потребни данни за положението на пчелните фамилии, а при проблем с екосистемата – да реагират навреме.

А посредством платформата си „ Истински мед “ компанията предлага услугата „ Осинови кошер “, даваща опция на човек да влага на абонаментен принцип в нечие произвеждане. В подмяна на това пък постоянно получава мед от въпросния кошер.

Компанията дебютира на пазара BEAM на БФБ през лятото на предходната година и набра 1.2 милиона лв., които да подтикват експанзията на сдружението на европейския пазар.
Експанзията в Румъния
Компанията започва в Румъния с контракти с девет пчеларства и локален екип от трима души с профил маркетинг, обслужване на клиенти и бизнес развиване.

Официалното пускане на платформата бeше през декември с стартирането на местен уеб страница и профили в обществените мрежи.

Оттогава насам компанията отбелязва сериозен интерес от локалната аудитория – постигане до близо 250 000 индивида, от които близо 10 000 са посетили онлайн магазина.

Генерирането на първите абонаменти и поръчки ни разреши да приспособяваме и усъвършенстваме своята услуга за локалните консуматори “, разяснява компанията.

Компанията съумя да притегли и първите си две компании към програмата „ Осинови кошер “ – HiPP Румъния и Nestle Румъния.

За първото тримесечие също така успяхме да изградим нужната мрежа от пчелари, дистрибутори и логистични сътрудници. Това ще ни разреши да се фокусираме върху увеличаване на марката и комерсиална активност в посока увеличение на потребителската ни база през второто тримесечие на годината “, разясняват от компанията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР