Българската индустриална група КЦМ 2000 Груп е домакин на Трета

...
Българската индустриална група КЦМ 2000 Груп е домакин на Трета
Коментари Харесай

КЦМ 2000 Груп отново домакин на международен металургичен...

Българската индустриална група КЦМ 2000 Груп е хазаин на „ Трета интернационална цинкова конференция в Европа “, която ще се организира в Пловдив от 15 до 17 май. Организатор на събитието е Международната цинкова асоциация основана в Брюксел, в която КЦМ членува към този момент 25 години.

Това е следващо домакинство на българския холдинг на подобен огромен интернационален конгрес. Миналата есен КЦМ имаше достойнството да бъде хазаин на първия интернационален конгрес за произвеждане на олово по новаторска технология, която е приложена в завода по най-успешен метод посредством реализирането на план „ Ново оловно произвеждане “ в КЦМ АД.

Тази пролет фокусът на събитието е върху другия главен метал, в производството на който КЦМ също е водач – цинкът.

„ Третата интернационална цинкова конференция в Европа “ събира над 120 участници от петте континента. КЦМ ще посрещне представители на 53 компании и организации, измежду които и най-големите производители на цинк в света. С тази самодейност КЦМ 2000 Груп още веднъж потвърждава своята сполучлива политика на развиване.

Непрекъснатите вложения в възстановяване на производството и изискванията на труд посредством въвеждане на високи технологии в металургичното преправяне на първични материали имат няколко цели. От една страна е опазването на лимитираните запаси на човечеството посредством оптимално добиване на металите в тях, от друга е опцията за увеличение каузи на преработваните вторични първични материали и боклуци. Стремежът на КЦМ е да затвори индустриалната верига като по този метод работи за опазването на околната среда, а оттова и за възстановяване качеството на живот в района. КЦМ продължава да работи в сходство с настоящите екологични правила в страната и в Европейския съюз.

По време на идната цинкова конференция представители от 33 страни, измежду които Съединени американски щати, Хонконг, Южна Корея, Бразилия, Индия, Турция, Египет, Иран, Русия, Казахстан, Узбекистан, Австралия и цяла Европа ще споделят своите опит и познания за най-хубавите и нови приложения на цинка.

Цинкът е един от най-важните детайли за всички живи организми. Съществуването на човешкия организъм е немислимо без спомагателен банкет на цинк в регионите с висока степен на недохранване. Цинковият сулфат е доста значим за обогатяване на почвата, а оттова и пътят му към растенията, животните и хората.

Металът намира необятно приложение във всички сфери. Използването на стоманата е немислимо без антикорозионната отбрана, която цинкът обезпечава. Елементът се влага в производството на фотоволтаични панели, бои за прахово боядисване, фармацевтични артикули и акумулатори. Цинковата ламарина е резистентен материал, употребен за покривни и стенни облицовки, водосточни тръби и други приложения в строителството.

Освен че обезпечава продължителна резистентност на материалите, цинкът е детайл с висока степен на преработване. КЦМ реализира висока степен на преработване на цинксъдържащи боклуци. Участниците в конференцията ще имат опцията да посетят цинковия цех на КЦМ и да видят най-високите софтуерни достижения, а точно интегрирания модел на процесите за произвеждане на цинк и олово с минимално влияние върху околната среда.

Освен целенасочената капиталова политика, КЦМ 2000 Груп поддържа сериозна политика на обществена отговорност, подкрепяйки многочислени акции в региона на културата, спорта и образованието в град Пловдив, общините Куклен и Асеновград и из цялата страна.

КЦМ продължава да бъде един от най-големите и мечтани работодатели в региона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР