Българската икономика, въпреки предизвикателствата, намира своя собствен темп на развитие

...
Българската икономика, въпреки предизвикателствата, намира своя собствен темп на развитие
Коментари Харесай

110-годишна история на успеха или какво стои зад цифрите

Българската стопанска система, макар провокациите, намира своя личен ритъм на развиване и 2022 е следващата година, в която означаваме растеж на индустриалното произвеждане.
 
Според данни на Национален статистически институт става дума за растеж от до 4% на годишна база.  На процедура зад тези числа стои действителното всекидневно обмисляне, насърчаване и модернизиране на нашите предприятия, както и непрекъснатият им блян към  отваряне на нови пазари и нововъведения.
 
За образец можем да вземем “Захарни фабрики ” – Горна Оряховица, дружество със 110-годишна история и резултати, които демонстрират на процедура по какъв начин се стига до тези  позитивни статистически данни. Вижте повече във видеото: 
 


Традиции и нововъведения
   Една от огромните провокации пред фирмите с история е по какъв начин да запазят традициите, само че да не стопират да се развиват. В своята 110-годишна  история “Захарни фабрики ” освен съумяват да запазят първичната концепция за изграждане на фабриката - произвеждане на захар, само че и да я развият и обогатят със съпътстващи производства. Днес компанията е промишлен парк, в който редом и сполучливо се развива бизнес в няколко независими дивизии.  Портфолиото на холдинга включва произвеждане на захар, захарни произведения, етилов алкохол, сила от лични Топлоелектрическа централа и ФЕЦ и ремонтно-механични услуги.
 
Инвестиции и рационализация

Във всяка от дивизиите тече деен развой на рационализация на производството и създаване на нови артикули, съобразени с новите високи условия на клиентите.
 
Само за дивизия “Захарни произведения ” инвестицията е 11 млн. лева в посока нова линия за произвеждане и пакетиране, ново съоръжение за леене, формоване и пакетиране на нови за българския и европейските пазари артикули, повишение на индустриалните мощности.
 
Други 18 млн. лева са вложени в дивизия “Етанол ” за по-висока степен на автоматизация на производството, по-добра продуктивност и понижени разноски за сила. Тази дивизия генерират на 30% от приходите на групата, като продукцията е напълно експортно насочена.
 
Визия за бъдещето
   Всички вложени средства - общо н
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР