Българската художествена гимнастика се изкачи на най-високия връх в спорта

...
Българската художествена гимнастика се изкачи на най-високия връх в спорта
Коментари Харесай

Мария Гигова: Най-накрая ансамбълът ни получи признанието, което заслужава


Българската художествена гимнастика се изкачи на най-високия връх в спорта през миналото лято, покорявайки Олимпийските игри в Токио. Това стана мотив за същинска национална горделивост, а Мария Гигова се причисли към тези, които отдадоха заслуженото на девойките.

Имах чувство, че ще бъдем първи, а и за всички бе известно, че през целия този сезон и последните четири години, този отбор беше най-хубавият в света, само че заради едни или други условия, не можа да стане безспорен международен първенец. Но те получиха признанието, което заслужаваха, на най-върховото съревнование. Аз усещах, че ще се преборят за купата, защото имаха и благоразположението на всички в залата, на експерти, на съдии, на ръководители. Всички те видяха и се увериха, че това фактически е най-хубавият тим и това, което реализира, беше закономерно в тяхното развиване през целия им състезателен път “, сподели легендата на художествената гимнастика пред Nostrabet.

Гигова се опита да бъде оптимално дипломатична в коментара си за реакцията на Руската федерация след историческото първо проваляне за отбор ѝ на Олимпиада в тази дисциплинираност, само че въпреки всичко прикани за великодушие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР