Българската гимнастичка Стилияна Николова се окичи с два медала на

...
Българската гимнастичка Стилияна Николова се окичи с два медала на
Коментари Харесай

Стилияна Николова блести със злато и сребро на Световната купа по художествена гимнастика в София

Българската гимнастичка Стилияна Николова се окичи с два медала на провеждащата се в столицата Световна купа по художествена гимнастика. На финалите в дисциплините на топка и обръч, Николова показва впечатляващи умения, които я водиха до златото и среброто надлежно.

На финала на обръч, където Стилияна и другата българска участничка Боряна Калейн, стартираха с първи и втори номер, Николова изигра съвършено своята комбинация , набирайки 34.950 точки. Това ѝ обезпечи сребърен орден, до момента в който златото отиде при Дария Атаманов от Израел с оценка от 35.550 точки.

Във финала на топка Стилияна извърши своето комбиниране без никакви неточности и завоюва златния орден с изключителната оценка от 36.950 точки, поставяйки нов стандарт в дисциплината. Състезателката от Узбекистан, Тахмина Икромова, заслужи сребърния орден, до момента в който бронзът още веднъж отиде при Атаманов.

Боряна Калейн , която предходния ден завоюва купата в многобоя, имаше няколко механически неточности и в двата финала приключи на осма позиция. Въпреки неволните си неточности, тя сподели темперамент и приключи своите съчетания с достолепие.

Този триумф акцентира силата и гения на българските гимнастички на интернационалната сцена. Стилияна Николова продължава да бъде едно от водещите имена в света на художествената гимнастика, като с всяко свое осъществяване потвърждава, че е измежду най-хубавите.

Васил Терзиев откри Световната купа по художествената гимнастика, оправи мощни пожелания към състезателите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР