Българската федерация по джудо е приготвила премия в размер на

...
Българската федерация по джудо е приготвила премия в размер на
Коментари Харесай

Българската федерация по джудо приготви 20 000 лева за златен медал в Доха

Българската федерация по джудо е приготвила награда в размер на 20 000 лв. за злато от международно състезание при мъжете и дамите, което ще се организира при започване на месец май в Доха . Средствата са отвън тези, които страната е планувала за международна купа, съобщи президентът на федерацията Румен Стоилов. По думите му още 15 000 лв. са отделени за сребро и 10 000 лв. за извоюван бронз.

Днес централата съблюдава традицията и премира с 2000 лева Марк Христов за бронза от шампионата за Големия шлем в Тел Авив преди седмица. Отличието е първо от сходен сан за младия ни национал , който през 2022-а стана европейски първенец до 23 година и се подреди трети на континента при мъжете.

„ Такива медали идват в точното време. Има моменти, в които в главата ми стартират да се въртят всякакви мисли, а тези оценки са удостоверение, че ходя по верния път. Всъщност, в случай че искаш да си №1, би трябвало да стигнеш до края и да победиш всички. Моите съперници видяха в мен опасност, още когато бях 17-18-годишен. Видях го в очите им. И други хора са ми го казвали. Въпрос на време е да се усещат още по-застрашени… “ , съобщи щастливият Марк. 

Състезателят разкри, че неговият татко и персонален треньор Красимир Христов не му дава препоръки какво тъкмо да направи, а го оставя самичък да стигне до изводите.

От своя страна президентът Румен Стоилов съобщи още, че на този стадий федерацията не е получила средства по бюджета от спортното министерство за 2023-а, само че изрази вяра, че скоро парите ще бъда преведени .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР