Българската федерация по борба прави академия „Серафим Бързаков“, кръстена на

...
Българската федерация по борба прави академия „Серафим Бързаков“, кръстена на
Коментари Харесай

Правят академия „Серафим Бързаков“ в борбата

Българската федерация по битка прави академия „ Серафим Бързаков “, кръстена на двукратния международен и 4-кратен европейски първенец. Самият Бързаков ще бъде освен лице, само че и треньор на младите гении в школата, която ще се обитава въз основата „ Диана “ в столицата. Заради новото предизвикателство първенецът овакантява и поста селекционер на мъжкия ни народен тим по свободна битка. Той обаче ще продължи да работи персонално с някои от състезателите в представителния ни отбор. В момента Бързаков е на подготовка на Белмекен дружно с натурализирания у нас чеченец Али Умарпашаев и сънародника му Ахмед Магамаев, който още чака български паспорт.

Управата на федерацията стартира и дейна работа за привличането на подрастващи. В тази роля ще влезе Иван Цонов, олимпийски вицешампион от Сеул 88 и доскорошен асистент на Бързаков. Специалистът, който през октомври завоюва сребро на международното за ветерани в Пловдив, поема още един пост. Той ще бъде и старши на тима на кадетите.

Нов курс на федерацията ще даде приоритет на персоналните треньори, които ще бъдат ангажирани повече със състезателите си в националните тимове на всички равнища.

Овакантеният пост от Бързаков бе поверен на Валентин Ангелов, дълготраен асистент треньор в националния ни отбор и някогашен селекционер на юношеския тим. В момента върви и подмладяване на тима. А в щаба влиза и някогашният национал Михаил Ганев, международен първенец от 2010-а.

При класиците в екипа на старши треньора Армен Назарян бе притеглен някогашният национал Илиян Георгиев, притежател на златния пояс „ Никола Петров” за 2012-а. Той ще бъде зает с момчетата най-вече с работата на тепиха.

В момента националите по свободна битка - мъже и юношите, са на подготовка въз основата в Тетевен. В края на месеца юношите и девойките отпътуват на европейското състезание в Рим.

Мъжете в класическата битка пък ще започват на шампионата „ Вехми Емре” в Истанбул от на следващия ден. А женският народен отбор е на подготовка въз основата „ Белмекен “.

Световното и в трите стила е в Будапеща през октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР