Българската държава няма как да се откаже от изграждането на

...
Българската държава няма как да се откаже от изграждането на
Коментари Харесай

Т. Петкова: Отказване от АЕЦ "Белене" няма как да има

Българската страна няма по какъв начин да се откаже от построяването на АЕЦ " Белене ". Така енергийният министър Теменужка Петкова отговори на въпрос дали планът за нова атомна централа ще бъде спрян за сметка на седми блок на АЕЦ " Козлодуй ". " Реакторите се намират на площадката в Белене и оборудването се съхранява при най-хубавите условия. Надявам се скоро да имаме ясното какво ще се случи с тях ”, сподели тя пред Нова тв.

Петкова е безапелационна, че към момента няма решение за строителството на нов енергиен блок на АЕЦ " Козлодуй ", макар че във вторник министър председателят Бойко Борисов сподели на министри празна поляна, където щял да бъде атомният реактор.  " Към този миг не би могло да се каже какъв брой би коствало построяването на седми блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Това занапред ще се пресмята, като все още няма да се разяснява градежът, а се вършат изследвания за това какви са опциите и какъв да бъде планът ", посочи енергийният министър.

Тя също така не се съгласи с Франсис Фанън, помощник-държавен секретар по въпросите на енергийните запаси, който разяснява пред български публицисти, че Вашингтон не прави разлика сред " Балкански поток " и " Турски поток ". Според Петкова обаче двата плана нямат безусловно нищо общо, защото газопроводът, който минава през България, е напълно благосъстоятелност на Булгартрансгаз.

Тя отговори и на обвиняванията, че българските общини до преминаващия " Балкански поток " не се газифицират. По нейни думи това може да се случи във всеки един миг, стига съответната община да прояви капиталов интерес. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР