Българската банка за развитие ще подкрепи реализирането на мерки от

...
Българската банка за развитие ще подкрепи реализирането на мерки от
Коментари Харесай

Банката за развитие ускорява изпълнението на проекти за енергийна ефективност на сгради

Българската банка за развиване ще поддържа реализирането на ограничения от Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) и на планове по Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ). Банката ще отпуска оборотно финансиране за строителните компании, които имат подписан контракт с бенефициенти по планове, утвърдени за безплатна финансова помощ.

По първото направление – за осъществяване на планове за енергийна успеваемост с възложител държавни институции и общински администрации, строителните компании могат да се възползват от кредитна линия до 70% от цената на подписания контракт за осъществяване на строително-монтажни работи.

Второто направление е за плановете, свързани с поддържане и възобновяване на културното завещание на селата, финансирани от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони (ЕЗФРСР). По него ще се обновяват църкви и манастири, а строителите могат да се възползват от заем в размер до 90% от цената на дейностите по контракт.

Целта на програмата е да подкрепи осъществяването на плановете, като даде запас на строителните компании, които ще получат заплащане от контрагентите си едвам след реализирането на плановете и приемането на безвъзмездната финансова помощ.

Финансовата поддръжка от ББР за строителни компании следва да бъде разширена при отварянето на нови стратегии и ограничения по НПВУ и Европейски структурни и инвестиционни фондове, тъй че да се форсира тяхната реализация. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР