Българската банка за развитие и Асоциация Прозрачност без граници подписаха

...
Българската банка за развитие и Асоциация Прозрачност без граници подписаха
Коментари Харесай

ББР подписа меморандум за сътрудничество с асоциация Прозрачност без граници“

Българската банка за развиване и Асоциация " Прозрачност без граници " подписаха меморандум за съдействие в региона на антикорупцията и въвеждането на спомагателни управнически правила и положителни практики в банковата група. Документът бе подписан от ръководителя на Управителния съвет на ББР и изпълнителен шеф Илия Караниколов и Калин Славов, изпълнителен шеф на асоциацията.

Инициирането и използването на способи и стратегии за противопоставяне на корупцията е главен приоритет на асоциация " Прозрачност без граници " , която е част интернационалната организация Transparency International . Експертите на сдружението ще извършат разбор на постигнатото досега в банковата група, като ще се срещнат детайлно с вътрешните правила и процедури.

От края на 2021 година до в този момент ББР работи интензивно, с цел да подсигурява положителното ръководство в своята организация. Банката и дъщерните ѝ сдружения следват политика на нулева приемливост към противозаконното или неетично бизнес държание. Институцията е изготвила " пътна карта " с 24 основни области на деяние и е въвела система от настоящи политики и процедури за противопоставяне на корупцията.

От 2022 година са готови и каналите за докладване на нередности. На формалния уеб страница на ББР е оповестен така наречен whistleblowing бутон , a сигналите се насочват за разглеждане към самостоятелна адвокатска адвокатска фирма.

Сътрудничеството ще разреши да се осъществят правилата на бизнес интегритета в банковата група, както и да се увеличи отчетността и прозрачността при разходването на публичен запас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР