Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Ресторантьорите недоумяват: Властта отказва да поиска пари от ЕС за подкрепа на туризма

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България показват откровеното си неразбиране от обстоятелството, че Министерски съвет отхвърля да подаде документи пред Европейската комисия за поддръжка на туристическия отрасъл. Това се споделя в позиция на двете браншови организации, публикувана до медиите.

" Въпреки че към този момент се отказахме да споделяме с българското държавно управление и започнахме връзка непосредствено с европейските институции, за нас този бойкот е безусловно неразбираем ", показват от БАЗ и СЗБ.

Вече стана ясно, че България може да употребява ограничения за поддръжка на туристическия бизнес и след 30 юни 2022 година и че срокът за внасянето на оферти за ограничения, свързани с обезпечаване на оборотен капитал и подкрепяне ликвидността на предприятията, е до 30 юни 2022 година, само че Европейска комисия дава опция на страните-членки да обезпечават капиталова поддръжка за бизнеса до 31.12.2022 година, както и финансова поддръжка за ликвидност до 31.12.2023 година

За задачата обаче българската страна би трябвало да подаде съответните документи, което ЧИСТО И ПРОСТО не се случва. Но ние ЧИСТО И ПРОСТО настояваме някой почитан държавен служител – министър председател или подобаващ министър да си свърши работата и да подреди на подопечните си да изготвят съответната документи, се споделя в позицията на двете организации на заведенията у нас.

" Многократно молихме, когато не ни се оказва помощ, най-малко да не ни се пречи, само че отново споделяме – не ни се оказва помощ, ПРЕЧИ ни се.

Използваме случая още един път да изразим несъгласието си за решението за нарастване на Данък добавена стойност върху слабоалкохолните питиета. Разбрахме, че това е целеустремен удар върху сектора ни, само че настояваме за здрав разсъдък. Още повече, че напълно неотдавна беше взето решение това Данък добавена стойност да не бъде увеличавано най-малко до края на годината, което след това беше преразгледано и бе оповестено, че данъкът ще бъде повишен ", пишат още от БАЗ и СЗБ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР