Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в

...
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

СЗБ и БАЗ настояват за държавна подкрепа със задна дата - от въвеждането на "зеления сертификат"



Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) излязоха с общо отворено писмо към възможното ново съдружно държавно управление и към момента настоящото все още служебно такова, като упорстват за обезпечаване на държавна поддръжка със задна дата - от въвеждането на " зеления документ ".

Целта на такава поддръжка е да се спасят най-малко тези от дребния и междинен бизнес в страната, които към момента с оживели макар " безумните цени на тока, понижено в пъти ползване и 100% разноски " в изискванията на непълен локдаун.
Според двете организации дребният и междинен български бизнес е подложен на колене и банкрутите са надалеч повече от оставките на водачи, чиито партии не са постигнали предстоящите резултати.

БАЗ и СЕЗ означават, че в настоящия си тип мярката 60 на 40 е изцяло недостъпна – спад в оборота с 30 или 40% спрямо 2019 година на процедура значи банкрут, изключително при днешните високи цени на всичко. Двете организации показва, че са спрени грантовете, а техният бизнес няма действителен достъп до заеми от Българската банка за развиване, до момента в който държавната поддръжка за техните чиновници е нула.

Те още веднъж упорстват, че до момента в който към момента важи " зеленият документ " е извънредно значимо той да бъде въведен и за държавната и общинските администрации, където има голяма централизация на хора. И да важи единствено, когато страната е в „ тъмночервена зона “, от която явно започваме да излизаме, съдейки по последните публични данни.

" Очакваме от вас ясна финансова политика във връзка с бранш туризъм, пакет от ограничения за опазване заетостта в бранша, подкрепяне и обезпечаване на кредитни стратегии за възобновяване на бизнеса, проект за справяне с инфлацията и високите цени на тока ", показват БАЗ и СЕЗ в отворено писмо към възможното ново съдружно държавно управление и към момента настоящото служебно държавно управление.

" Уважаеми госпожи и господа, от които зависи сегашното и бъдещето на България, не подхождаме с предрешение и имаме вяра, че обещанията, които чухме по време на предизборната акция, ще се трансфорат в каузи, с които да ни помогнете да оцелеем ", заключват двете организации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР