Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) - член

...
Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) - член
Коментари Харесай

Асоциацията на собствениците на земеделски земи с дарение към МЗХГ

Българската асоциация на притежателите на аграрни земи (БАСЗЗ) - член на БСК, подари персонални защитни средства и дезинфектанти на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) . Те бяха предоставени персонално от ръководителя на асоциацията Стайко Стайков на Николай Маринов, шеф на Главна дирекция " Земеделие и районна политика " в МЗХГ, показват в известие от асоциацията.

Помощта е предопределена за чиновниците на Областните служби по земеделие, които работят интензивно на терен . Дарението е на стойност 14 423,43 лева и включва - 1000 литра денатуриран етилов алкохол (96%), 6 000 броя защитни маски за лице (трипластови и двупластови) и 24 000 ръкавици за еднократна приложимост.

" За всички са значими защитните средства, които очевидно ще продължим да използваме още дълго време. В бранша следва дейна работа и доста действия, свързани с присъединяване на институциите, включително и на чиновниците на Министерството на земеделието, храните и горите ", показва ръководителят на асоциацията Стайко Стайков, представен в известието. Той разясни, че половината от дарените маски са направени от Трудово- производителна кооперация " Мара Денчева " в Плевен от хора в неравностойно състояние. " По този метод дадохме опция на това дружество да работи и да изплаща заплати, без значение от множеството анулирани поръчки ", добавя Стайков.

От името на МЗХГ Николай Маринов изрича специфична признателност на БАСЗЗ за това, " че те ни потърсиха, с цел да ни дарят защитни средства ". Той показва още, че министерството също е осигурило защитни средства на чиновниците, само че постоянно има потребност от още. " Сега е приемът на заявки за подкрепяне по директните заплащания на повърхност, като всяка година имаме 1300 души наши чиновници, които работят на първа линия с над 100 хиляди аграрни стопани. БАСЗЗ е първата и единствена асоциация, която е направила сходен жест. Дарението ще бъде доставено с превоз на асоциацията до всички 28 регионални служби по земеделие, за което още един път благодарим ", добавя Николай Маринов .

Това е второто подаяние, което БАСЗЗ прави като част от акцията на асоциацията " Заедно против COVID-19 ". В края на април т.г. асоциацията подари сумата от 5 000 лв. на Българската академия на науките, с цел да поддържа " Проект за научни разработки, свързани с битката с COVID-19 и други инфекциозни болести " . Събраната сума е предоставена от членовете на асоциацията, които не престават да набират средства за подкрепяне на други институции и организации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР