Българската асоциация на музикалните продуценти спечели първото у нас дело

...
Българската асоциация на музикалните продуценти спечели първото у нас дело
Коментари Харесай

Съдът спира достъпа до Zamunda и The Pirate Bay

Българската асоциация на музикалните продуценти завоюва първото у нас дело за блокиране на достъпа до пиратски уеб сайтове, оповестиха от организацията.

Решението, постановено на първа инстанция от Софийски градски съд на 31 май 2023 година, изисква три интернет доставчика в България да подхващат дейности по прекратяване и блокиране на достъпа на своите клиенти до уебстраниците, в които са налични онлайн платформите за шерване на файлове ThePirateBay и Zamunda. В известието не се показва кои са трите интернет доставчика, написа в. Сега.

Трябва да бъдат блокирани освен главните уебстраници, само че и техните огледални уеб сайтове (proxy), в това число и такива, които не са категорично посочени в правосъдното решение. Делото е заведено от БАМП през 2020 година, както от името на нейните членове, по този начин и от името на огромни звукозаписни компании, членуващи в IFPI.

„ България се причислява към 20 страни по света, които към този момент са блокирали The Pirate Bay, в това число 13 страни в Европейски Съюз. Zamunda, локален BitTorrent уебсайт, до момента не е блокиран в други страни, защото България съставлява 80% от трафика към него. Това решение ще има несъмнено основно въздействие върху ограничението на пиратството в страната ни отсега нататък “, разясняват от организацията.

„ Приветстваме решението на Софийския градски съд, с което се отбелязва сериозен прогрес в битката на звукозаписната музикална промишленост против онлайн музикалното пиратство. За първи път в България се произнася правосъдно решение за блокиране на достъп до пиратски уеб страници и считаме този казус за значима стъпка в вярната посока, “ разяснява Петя Точарова.

Въпреки редица опити да бъдат затворени, а също и вътрешни междуособици, известните пиратски уеб сайтове не престават да съществуват.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР