Българската армия категорично се нуждае от модернизация. Специално въздушните сили

...
Българската армия категорично се нуждае от модернизация. Специално въздушните сили
Коментари Харесай

Има ли смисъл да купуваме самолети Грипен?

Българската войска изрично се нуждае от рационализация. Специално въздушните сили са в доста неприятно положение - от позиция на това, че техниката е остаряла. Това казапред Българска национална телевизия Йордан Божилов, някогашен заместник-министър на защитата.

„ Важно е да се види какво може да си позволим с наши запаси, а за задачата би трябвало да имаме Народно заседание, което да дефинира рамката “, счита той.

По думите му няма смисъл да се прибягва до закупуване на „ Грипен “ без значение от офертата, защото ще дойдат дружно с F-16.

„ Смятам, че би трябвало да сме открити и почтени пред българските жители - закупили сме 8 самолета F-16, които ще закъснеят с година-година и половина и ще дойдат при започване на 2025 година Но към този миг ще имаме готови летци, които ще могат да извършват всички задания като сегашните водачи на Миг-29 “, разяснява Божилов.

Според него е нужен разбор, политическа воля, с цел да се върви към модернизацията и да има проект, върху който да се стъпи.

„ Родните ни летци летят доста малко, това е един от рисковите фактори във авиацията. Една от аргументите е остарялата техника и невъзможността тя да бъде поддържана по съответния метод “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР