Българската академия на науките ще покаже свои разработки, готови да

...
Българската академия на науките ще покаже свои разработки, готови да
Коментари Харесай

БАН представя прототипа на българската COVID-ваксина |

Българската академия на науките ще покаже свои разработки, подготвени да се трансфорат в сполучливи бизнес решения. В рамките на форума под надпис " Наука за бизнес " ще бъдат показани и взаимни планове с предприятия, съумели да се наложат на пазара, както и научно-приложни артикули и технологии на откриватели от Академията.

Акцентите на събитието са създаването на PCR китове за детекция на патогени, първообраз на ваксина за COVID-19, както и портативно устройство за изсъхнало обеззаразяване на въздуха от вируси и бактерии.

Наред с това участниците ще имат опция да схванат повече за създадената у нас биокерамика, създадена по технология, употребена на Международната галактическа станция, както и проява на робот.

С редица презентации събитието ще покажат най-интересните планове на Академията за оптимизация на индустриалните задания, 3D цифровизация, енергийна успеваемост, водородни технологии, екология, електро и топло произвеждане, предпазване на сила, медицина, вирусология, фармацевтична индустрия.

Основната задача на „ Наука за бизнес “ е да подкрепи съдействието сред българската просвета и бизнеса и ще събере на едно място във виртуалното пространство представители на институциите, лабораториите, Единния център за нововъведения на Българска академия на науките и десетки български бизнесмени.

Събитието се провежда взаимно с Агенцията за поощряване на дребните и междинни предприятия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР