Българската академия на науките и Македонската академия на науките и

...
Българската академия на науките и Македонската академия на науките и
Коментари Харесай

Академиите на науките на България и Македония ще честват заедно Деня на Кирил и Методий


Българската академия на науките и Македонската академия на науките и изкуствата /МАНИ/ ще отбележат със взаимни начинания в София Деня на Светите братя Кирил и Методий, който се чества на 11 май, заяви пресцентърът на Българска академия на науките в сряда.

Македонската делегация, водена от ръководителя на МАНИ акад. Таки Фити, ще взе участие на следващия ден от 11.00 часа в академично празненство, проведено от Кирило-Методиевския теоретичен център на Българска академия на науките.

В Големия салон на Българска академия на науките на следващия ден от 18.00 часа ще се състои премиера на българското издание на романа " Балканвавилонци " на акад. Луан Старова. Книгата ще бъде показана от акад. Антон Дончев. Авторът - акад. Луан Старова, е измежду най-авторитетните македонски писатели и интелектуалци, както и е заместник-председател на Македонската академия на науките и изкуствата.

" Балканвавилонци " е разказ за балканската археология на знанието и самопознанието, дисекция на балканския дух, показана посредством интимния роман на дете, което е очевидец на интелектуалните диалози на двама балкански донкихотовци. " Балканвавилонци " получава най-престижната литературна премия в Македония - " Роман на годината ", показват от Българска академия на науките.

Утре от 16.00 часа в залата на Института за стопански проучвания на Българска академия на науките, на ул. " Аксаков " 3, ще бъде показан и сборникът " Последиците от европейската дългова рецесия върху икономическото развиване на България и Македония ". Изданието включва проучвания на учени от Българска академия на науките и от Македонската академия на науките и изкуствата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР