Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи пратка с

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи пратка с
Коментари Харесай

Заловиха поредна голяма доставка за България на полско пилешко със салмонела

 Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) откри пратка с птиче месо от Полша за България, нечиста със салмонела. Цялото количество от 20 745 кг е сложено под възбрана и не е позволено търгуването му на българския пазар. Месото е било предопределено за една българска компания, оповестиха от организацията.

Проверяват за салмонела всички колета пилешко месо от полски вносител

Пробата от птичето месо е взета във връзка със засиления надзор на БАБХ върху всяка пратка с птиче месо и субпродукти с генезис Полша, предопределени за България.

Материалът е взет от охладено цяло пиле, резултатът от разбора е получен на 20 декември 2019 година, като е открита салмонела от тип, който не е рисков за здравето на хората, осведоми dir.bg.

Изготвена е нотификация по системата за бързо съобщаване на храни и фуражи (RASFF) за известяван на полските способени управляващи за откритото замърсяване.

Наскоро доктор Сергей Иванов от " Активни консуматори " сподели, че от края на октомври до в този момент " България е получила от Полша и прибалтийските републики 7 известия за партиди със салмонела. Не става въпрос за една партида. А от началото на годината са към 19. Имаме заболеваемост от салмонела над 500 случая на заболели пациенти от началото на годината ", означи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР