Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще оповести резултатите

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще оповести резултатите
Коментари Харесай

БАБХ представя резултати от проверката на яйца внос от Украйна и Литва

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ще оповести резултатите от инспекции на яйца, импорт от Украйна. Проби от яйцата бяха взети за лабораторно изпитване.

Яйцата се изследват за радиоактивност, тежки метали, инхибитори и останки от ветеринарномедицински препарати, оповестиха от организацията.

Изследванията са назначени поради покачвания интерес по повод вноса в България на яйца от трети страни, прецизират от БАБХ. И допълват, че яйцата с генезис Украйна са съпроводени от протоколи за осъществен лабораторен разбор, както и че складовете на територията на страната, получаващи пресни яйца от трети страни, са сложени под всекидневен ветеринарен надзор.

От БАБХ осведомят, че през интервала 09 - 19.03.2023 година в България са импортирани общо 2 608 200 броя пресни кокоши яйца за директна консумация, клас А, от Украйна и Латвия.

Всички колета са съпроводени от нужните съпроводителни документи, ветеринарни документи и са от ферми с потвърден генезис, утвърдени за импорт в Европейски Съюз.

Всички яйца носят на черупката си съответния код доказваш произхода им.

От организацията напомнят на потребителите, че могат да разграничат яйцата с генезис от български ферми по печата на черупката, започващ с обозначението BG./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР