Българска вече функционира успешно. Тя има за цел да свърже

...
Българска вече функционира успешно. Тя има за цел да свърже
Коментари Харесай

Социалното предприемачество се нуждае от хора с добри идеи и желание да разрешават проблеми


Българска към този момент действа сполучливо.

Тя има за цел да свърже всички заинтригувани страни в този област, да показа образци за сполучливи начинания, както и държавни и неправителствени организации, които имат стратегии за подкрепяне на обществени бизнесмени в страната, да посочат представители от националния и интернационален бизнес, подготвени да подпомогнат идеята.

Става дума за компании и компании, които подкрепят хора с увреждания или друго неравностойно състояние, в това число и с образование и работни места.

Видовете обществени предприятия са доста и ползват друг бизнес модел и метод на финансиране .

Платформата е основана по белгийски образец, за който в ефира на Радио София описа проф. доктор Николай Денчев , заместник-ръководител на катедра „ Бизнес “ към Свободния университет в Брюксел и един от основателите на уеб страницата.

В Белгия има межда 17 и 18 хиляди обществени бизнесмени. В България обществените предприятия са към 3500. В Европа 10% от стопанската система се дължи на общественото предприемачество. Проблемите в другите страни са съпоставими, уточни Денчев.

Социалните бизнесмени произлизат от избрани начинания – може да са от църквата, от семеен бизнес, който е подготвен да прави дарения, от страната. “

Към идеята като сътрудници са привлечени УНСС, „ Клъстер Тракия икономическа зона “ и Националния съюз на ТПК.

„ Социалното предприемачество се нуждае от хора с доста сила, положителни хрумвания и предпочитание да позволяват обществени и екологични проблеми в страната, а те са доста “, акцентира проф. Денчев.

Чуйте целия диалог с него.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР