"Българска роза" АД - Карлово ще увеличи износа си за

...
"Българска роза" АД - Карлово ще увеличи износа си за
Коментари Харесай

Българска роза - Карлово увеличава износа си за Китай на розово масло и козметика

"Българска роза " АД - Карлово ще усили износа си за Китай на розово масло и козметика. Това става допустимо, откакто през днешния ден бе подписано петгодишно съглашение с китайската козметична корпорация "Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг Ко ", оповестиха от българската компания.

Предвижда се изнесената за Китай продукция на карловското дружество да доближи до 40 млн. лв. в дълготраен проект. Договорът бе подписан от президента на китайската козметична корпорация господин Бен Мингджи Ду и от Боряна Кралева, пълномощник на "Българска роза " АД в наличието на ръководителя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев и президента на Конфедерацията на труда "Подкрепа " Димитър Манолов.

Събитието се състоя в границите на Срещата на върха на държавните и държавни ръководители на страните от самодейността за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа "16+1 ", на която София е хазаин.

"Българска роза " АД е правоприемник и почитател на старите обичаи и опит в производството на етерични масла и други натурални артикули. Предприятието е учредено през 1947 година в сърцето на фамозната Розова котловина, чийто климат и надморска височина са съвършено място за етерично-маслени култури.

Предприятието създава розово и лавандулово масло, както и натурални дестилационни води - розова, лавандулова, лайкова, маточина, мента и други. В асортиментата листа на Българска роцза влизат и артикули на парфюмерийната козметика (кремове за лице и тяло, шампоани, балсами, лосиони, глицеринови сапуни и др.), парфюмерийни композиции за потребностите на: парфюмерийната и козметичната индустрия и за производството на почистващи препарати. Предприятието основава и фруктови есенции и аромати за хранително-вкусовата индустрия.

"Българска роза " АД е обществено сдружение с над 1600 акционери. Акциите му се търгуват на "БФБ-София " на Неофициален пазар. Основнен акционер в сдружението е "Стара планина холд " АД с 49.99% от капитала. "Гарант-5 " ООД има 32.94%, а с вободно търгувани са 17.06% от книжата с право на глас.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР