Българска IT компания SiteGround ще подкрепи каузата на Заедно в

...
Българска IT компания SiteGround ще подкрепи каузата на Заедно в
Коментари Харесай

SiteGround осигурява 300 хил. лв. в подкрепа на Заедно в час

Българска IT компания " SiteGround " ще поддържа идеята на " Заедно в час " за обезпечаване на по-качествено обучение в българските учебни заведения с подаяние на стойност 300 хиляди лева Сумата ще бъде разпределена на годишна база за идващите три години.

Финансовата поддръжка ще бъде вложена в образованието и развиването на учители, шефове и учебни екипи от цялата страна с фокус върху осъвременяването на техните управнически и преподавателски практики.

Подкрепата, която SiteGround ще обезпечи за фондацията, е продължение на дългогодишно партньорство - в границите на което компанията е пособия както финансово, по този начин и със мощния самостоятелен ангажимент от страна на управническия екип към образованието.

В персонално качество изпълнителният шеф на SiteGround - Тенко Николов, също поддържа интензивно организацията, като от 2022 година е член на Управителния съвет на фондация “Заедно в час ” и взе участие в стратегическото ѝ развиване.

" SiteGround от години поддържа разнообразни начинания на “Заедно в час ”. Решихме да превърнем това в стабилно съдействие. Вярвам в идеята за по-добро обучение и считам, че бизнесът има основна роля. Той може да помогне с разбор на проблематичните области и да предложи новаторски решения в отговор. Целта е българските деца да получат по-добри благоприятни условия за обучение ”, показва Николов.

IT компанията е измежду най-големите вложители в българското обучение. През 2021 година компанията поддържа фондация “Заедно в час ” с 20 хиляди лв.., а в границите на пет години ще подари и 12 милиона лв. за първия български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Сумата ще покрие разноските за заплащане на учените от международен сан, които институтът ще притегли да преподават в страната за интервал от 5 години.

“Подкрепата на SiteGround е извънредно скъпа за “Заедно в час ”, тъй като ни разрешава да подпомогнем повече български учебни заведения с дълготраен небосвод. В образованието това е основно, с цел да реализираме същинско влияние във всяко учебно заведение и за всеки възпитаник ”, разяснява Траян Траянов, изпълнителен шеф на “Заедно в час ” във връзка партньорството.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР