Българска фондова борса“ проведе проучване сред над 300 български компании,

...
Българска фондова борса“ проведе проучване сред над 300 български компании,
Коментари Харесай

Едва в 14% от публичните дружества на БФБ изпълнителните директори са дами

„ Българска фондова борса “ организира изследване измежду над 300 български компании, които се търгуват на борсата, във връзка Международния ден на дамата 8 март. Всяка година БФБ се включва интензивно в световната самодейност на Световната федерация на фондовите тържища Ring The Bell for Gender equality. Проучването измежду сдруженията за представителността на дамите на управителни позиции в бизнеса, откри, че близо 40% от фирмите не се ръководят от дами посредством своите управителни органи. Само 2.6% се управляват напълно от дами в своите бордове на шефовете. В други 14% от фирмите изпълнителните шефове са дами.

Данните от изследването демонстрират, че през последните години не се вижда основна смяна в каузи на дамите на управителни позиции. За разлика от структурата в по-малките и междинни компании, които се търгуват на пазара за напредък beam, при които близо половината (46%) имат дами в своите управителни органи.

Юбилейната гала “Ring the Bell for Gender Equality ” е проведена под егидата на World Federation of Exchanges, United Nations Global Compact и UN Women. „ БФБ-София “ поддържа световната самодейност на тържищата в света за равнопоставеност на половете при професионалната реализация във финансовата сфера. Тази година те припознават формалното обръщение на Организация на обединените нации “Invest in women. Accelerate progress ”.

Церемонията през днешния ден беше открита от Маню Моравенов, изпълнителен шеф на “Българска фондова борса ”, Васил Големански, заместник-председател на съвета на шефовете на БФБ, Мария Филипова, заместник-председател на Комисията за финансов контрол, Радослава Масларска, ръководител на Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори и Христина Пендичева, член на съвета на шефовете на “БФБ-София ”, които се включиха с къси послания по тематиката и алегорично дадоха старт на търговията на фондовата борса с пердашене на камбаната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР