Българска федерация волейбол ще подаде документи за кандидатстване за домакин

...
Българска федерация волейбол ще подаде документи за кандидатстване за домакин
Коментари Харесай

България иска домакинство на Световното за мъже под 17 години

Българска федерация волейбол ще подаде документи за кандидатстване за хазаин на първото по рода си Световно състезание по волейбол за мъже под 17 години. Шампионатът през 2024 година към този момент е заложен в програмата на FIVB за интервала 23-31 август. В шампионата ще вземат участие 16 тима, които ще бъдат разграничени на две групи.

“Миналата година нашият тим в тази възраст под управлението на Деси Величкова стана втори в Европа. Загуби единствено от Италия. Искаме да им дадем още една опция и да улесним вероятно този тим да стане първи, като играе у дома ”, уточни Любомир Ганев, президент на БФВ на формалната конференция след съвещанието на Управителния съвет през днешния ден.

 БГНЕС/ММС

Ако бъдем утвърдени от интернационалната федерация, това ще бъде трето домакинство на страната ни на огромно състезание през идната година. България към този момент доби правото да провежда и организира на територията си Европейско състезание за мъже под 18 години. Това се случи и за Европейско състезание за дами под 20 години, които са под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV)

“През идната година на 99 % в България няма да има надпревари за мъже и дами, т.е. от Лигата на нациите. Ние сме кандидатствали при мъжете, само че вътрешната информация, която имам е, че няма да случи. Минималната такса е 100 000 $, само че има страни, които дават по 300-400 хиляди $, даже и страни, които не вземат участие с тим. Те желаят единствено да се играе при тях, тъй като залите се пълнят, както е в Малайзия. Отчитат се големи доходи от телевизия и реклама ”, разкри Ганев.

ЕвроВолей 2024 за мъже под 18 години ще се организира в два града у нас – София и Пловдив. Първенството е планувано за 10-21 юли. За ЕвроВолей 2024 за дами под 20 години ще бъдем съдомакин дружно с Ирландия. Битките още веднъж са планувани за столицата ни сред 5 и 17 август.

Още вести ще намерите в категорията ни Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР