Българска федерация по баскетбол раздаде годишните си награди за най-добрите

...
Българска федерация по баскетбол раздаде годишните си награди за най-добрите
Коментари Харесай

Илиян Пищиков с наградата за най-добър до 19 години

Българска федерация по баскетбол раздаде годишните си награди за най-хубавите играчи през миналата 2022-ра на гала в София.

Спортни публицисти, треньори и професионални баскетболисти у нас дадоха своя избор в няколко категории - най-хубави при мъжете и дамите въобще, най-хубави в българското състезание, най-хубави млади играчи и най-хубав треньор. Феновете пък имаха опцията да излъчат своя любим или фаворитка в анкета на уеб страницата на БФ Баскетбол.

За разлика от гласуването за най-хубави при мъжете и дамите, в останалите категории конкуренцията беше много по-оспорвана.

При най-хубавите баскетболисти до 19-годишна възраст премията отиде в Илиян Пищиков от Балкан. Той бе водач на националния тим за юноши до 18-годишна възраст, а също така се наложи и в мъжкия отбор на Балкан в НБЛ. 

Той събра 44% от гласовете в конкуренцията на Константин Костадинов от испанския Палмер, Георги Герганов от Ямбол, Иван Спиров от Черно море Тича, съотборника си в Балкан Александър Гавалюгов, Михаил Комбаков от Берое и Виктор Гергов от ЦСКА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР