Българска делегация се очаква да замине за Украйна тази сряда.

...
Българска делегация се очаква да замине за Украйна тази сряда.
Коментари Харесай

Кой ще участва в българската делегация, която ще замине за Киев

Българска делегация се чака да замине за Украйна тази сряда. Новината беше в началото оповестена от премиера Кирил Петков, а към този момент излиза наяве и кой ще взе участие във въпросното посещаване.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска, която е от квотата на " ИТН " (ИТН) разгласи, че няма да е част от държавното посещаване . Вместо нея, депутатът Станислав Балабанов ще съставлява Има Такъв Народ в делегацията.

От " Продължаваме промяната " депутатът Калоян Икономов ще замине за първата публична аудиенция на български представители в Киев, столицата на Украйна, разгласи самият той в ефира на NOVA.

" Отиваме по покана на президента Зеленски ” , сподели Икономов и съобщи, че персонално той ще поддържа решение за военна помощ за украинската страна.

" Целта на визитата е да се доставят обещаните от България каски и бронежилетки ", изясни по-рано министър председателят Кирил Петков. По думите му, вярата е на място коалиционните сътрудници да се срещнат с действителната обстановка, с цел да може кабинетът да излезе с ясна позиция към възможната военна помощ за Украйна. А в това време през днешния ден следва и съдружен съвет, който би трябвало да почисти противоречивият въпрос, защото Българска социалистическа партия са изрично срещу пращането на военна помощ, до момента в който останалите партии в обединението - " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " ИТН " поддържат тази концепция.

" Логично е да се знае кои ще са другите сътрудници, с които ще посетим Украйна ", сподели пред БНР депутатът от " ИТН "  Станислав Балабанов, който ще бъде част от българската делегация в Киев.

" В една такава обстановка тези, които взимат решения, би трябвало да бъдат безапелационни в избора си . Трябва да се дават безапелационни отговори, а не до последно да се чака празниците да минат. Логично е в действителност да имаме действителна визия кои ще са другите сътрудници , тъй като по този метод България би трябвало да има ясна позиция по подобен проблем, тъй че се надявам съдружният съвет през днешния ден да бъде потребен и в него да се изчистят всички проблеми към това идно пътешестване. Цялата поддръжка и помощ за Украйна би трябвало да е и в честен, и в нравствен, и в методичен аспект. Това е задачата на едно такова посещаване, по тази причина управляващите би трябвало да са оптимално обединени, а не да се разделяме на обединения, на опозиции, всеки " да търси под вола теле ", в противен случай би трябвало да сме единни ".

" Моето предпочитание не е да вървя в Украйна да се фотографирам с който и да е било ", добави депутатът от Има Такъв Народ. " Искам да видя от близко по какъв начин наподобява войната и какъв брой страшна е тя, да добия лична визия. Искам да видя общата картина ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР