Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Изпълнителна агенция

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Изпълнителна агенция
Коментари Харесай

Преструктурират част от агенциите и дирекциите в изпълнителната власт

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) и Изпълнителна организация по горите (ИАГ) минават от Министерство на земеделието към Министерски съвет. Това плануват част от структурните промени, написани в съдружното съглашение сред " Продължаваме Промяната ", " ИТН ", " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България ".

В структурата на Министерски съвет се плануват петима вицепремиери. Това са заместител министър-председател по еврофондовете и министър на финансите; вицепремиер по дейно ръководство, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, вицепремиер и министър на околната среда и водите и вицепремиер и министър на районното развиване и благоустройството.

Към Министерство на финансите минава Дирекция " Централно Координационно Звено " от Министерски съвет, както и Изпълнителна организация " Сертификационен одит на средствата от Европейските аграрни фондове ", е записано в съглашението. Заместник министър-председател по дейно ръководство ще управлява дирекция " Добро ръководство " в Министерски съвет, Института за обществена администрация в МС; Дирекция " Модернизация на администрацията " в МС; Центровете за споделени услуги на база Дирекции " Човешки запаси ", " Информационни технологии ", " Управление на собствеността ", " Счетоводство " от всички ведомства към Министерски съвет.

В ресора на вицепремиера по дейно ръководство минават и " Български пощи " ЕАД, които до момента бяха към Министерство на превоза осведомителните технологии и известията (МТИТС), Агенцията по геодезия, картография и кадастър, част от Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ), Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " от Министерство на регионалното развитие. В ресора на новия вицепремиер минава и Агенция по вписванията от Министерство на правораздаването (МП).

Заместник министър-председател и министър на стопанската система и промишлеността ще поеме " Транспортно строителство и възобновяване " ЕАД от МТИТС.

Според текстовете на съглашението се закрива държавно дружество " Държавна петролна компания " ЕАД, осведоми Българска телеграфна агенция.

Предвидено е към Министерството на външните работи да премине Държавна организация за българите в чужбина от Министерския съвет. Към министъра на правораздаването минават дирекция " Съдебна отбрана " от МФ. Към Министерство на здравеопазването минават всички държавни лечебни заведения.

На послушание на министъра на нововъведенията и растежа ще са основна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " от Министерство на стопанската система (МИ), дирекция " Насърчителни ограничения и планове " от МИ, Държавна организация за научни проучвания и нововъведения от Министерски съвет, " София Тех Парк " ЕАД, " Българска банка за развиване " ЕАД, " Фонд управител на финансови принадлежности в България " ЕАД, както и Българска организация за вложения.

Към министъра на електронното ръководство минава Държавна организация електронно ръководство от Министерски съвет, Дирекция " Информационни технологии " от МТИТС, " Информационно обслужване " АД.

Структурата на Министерски съвет ще бъде осъществена без нарастване на общата щатна бройка на държавната администрация, е планувано в съглашението.

Коалиционните сътрудници носят отговорност за осъществяването на заложените ограничения и политики. Те се задължават да оказват нужното подпомагане и да способстват за навреме приемане на нови подзаконови нормативни актове или за изменение на съществуващите, тъй че да бъдат реализирани задачите и политиките на съглашението и решени настоящите проблеми за страната в най-кратки периоди, плануват текстовете.

Персоналният състав на новото държавно управление ще бъде оповестено по-късно в постройката на Народното събрание. Конкретните политики, ограниченията и периодите за тяхното осъществяване са записани в 19 приложения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР