Българо-швейцарската търговска камара дари 2540 лева на детското отделение в

...
Българо-швейцарската търговска камара дари 2540 лева на детското отделение в
Коментари Харесай

Две дарения получи областната болница в Монтана

Българо-швейцарската комерсиална камара подари 2540 лв. на детското поделение в МБАЛ – Монтана и електронож за хирургичното поделение в регионалната болница.
 darenie_bolnica_montana201902a  darenie_bolnica_montana201902b
Набирането на средствата за педиатричното поделение е проведено по самодейност на Мария Шуманска – секретар на Комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни в Монтана, а сумата е събрана на благотворителен бал на организацията. Нейните представители Катя Табакова и Диляна Желязкова от компания АМЕДА оповестиха двете дарения на среща с кмета Златко Живков, а по-късно ги връчиха на шефа на регионалната болница доктор Тони Тодоров.

Предимствата на новия операционен нож бяха демонстрирани пред хирурзи и медицински експерти. Според шефа на хирургичното поделение доктор Красимир Каменов дареният електронож е извънредно нужен, защото консумативите са скъпи и непрекъснато подлежат на замяна.

„ Още една IT компания ще направи парично подаяние за детското поделение в МБАЛ. Със средствата – сред 1500 и 2000 лв., ще бъде закупен уред за следене на венозната система на децата ”, разгласи Мария Шуманска.

Кметът Живков благодари на представителите на Българо-швейцарската камара и посочи че при започване на идната седмица посланикът на Конфедерация Швейцария в България Мюриел Берсе Коен ще посети Монтана.

Със съдействието на българо-швейцарската стратегия за съдействие в града бе изпълнен един от най-значимите планове в региона на ромската интеграция. В ромския квартал „ Кошарник ” бе построена нова детска градина, актуализирани бяха и кабинетите на здравните посредници и изпълнени действия за възстановяване на обществената, здравна и културна интеграция на малцинството.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР