Българо-американска кредитна банка награди три зелени проекта с 25 хил.

...
Българо-американска кредитна банка награди три зелени проекта с 25 хил.
Коментари Харесай

БАКБ награди зелени проекти с 25 хил. лв.

Българо-американска кредитна банка награди три зелени плана с 25 хиляди лева в границите на програмата “БАКБ предизвикването ”. Тя е създадена взаимно от банката и Център “Ринкър ” към фондация Bcause. 12 финалисти показаха своите бизнес концепции в пет категории: устойчива градска среда; зелени артикули, процеси, технологии; дейно потребление на първични материали или материали и рециклиране; стабилно земеделие; резистентен туризъм; зелени нововъведения. 5-месечното предизвикателство е отсяло най-работещите бизнес планове, а жури в лицето на БАКБ избра най-жизнеспособните хрумвания на зелените бизнесмени.

Иновативна стойка за колела, която заключва автоматизирано рамка, предна и задна капла на колелото, завоюва първата премия на стойност 20 хиляди лева Проектът Streebl на Божидар Христов, цели да улесни колоездачите в столицата и да предотврати кражбите на колела по улиците.

Втората премия в размер на 3000 лева завоюва планът “Зера ”, който създава решения, които да заменят еднократните пластмасови чаши, чинии и кутии с такива за многократна приложимост. На трето място се класира Заралийската занаятчийска работилница за млечни артикули, която ще върне ръчното произвеждане на кашкавал, сирене и мляко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР