Българката Йоана Илиева се класира за полуфиналите на сабя на

...
Българката Йоана Илиева се класира за полуфиналите на сабя на
Коментари Харесай

Йоана Илиева се класира за полуфинал на Световното по фехтовка

Българката Йоана Илиева се класира за полуфиналите на сабя на Световното състезание по фехтовка в Милано (Италия) и си обезпечи минимум бронзово отличие.
Прочетете още
Илиева победи на четвъртфиналите с 15:9 туша бронзовата медалистка от Евро 2022 в Анталия Сара Балзе (Франция), която е и олимпийска и международна вицешампионка в отборната конкуренция с оръжието. Българката стартира мощно и поведе с 10:4, след което Балзе съумя да понижи до 8:11, само че до края Илиева доминираше, с цел да победи и да си подсигурява място на подиума.

В разногласието за място на финала по-късно през днешния ден тя ще срещне Деспина Георгиаду (Гърция), бронзова медалистка от предходното Световно състезание в Кайро 2022.

Преди това в елиминациите българката стартира с победа над Сабина Матиш (Румъния) с 15:12, а по-късно завоюва без игра против украинката Олга Харлан, която беше дисквалифицирана, откакто наруши правилника с отвод да стигне ръката на съветската си съперничка Ана Смирнова след успеха си с 15:7 на старта. В следствие на осминафиналите Илиева се оправи и със международната вицешампионка Анна Баща (Азербайджан) с 15:8.

Илиева стана европейска шампионка на сабя за дами до 23 години в Будапеща през май.

Още две българки участваха в главната скица на сабя при дамите през днешния ден, само че позволиха провали в първия кръг. Олга Храмова падна с 10:15 от полякинята Силвия Матушак, а Калина Атанасова загуби трагично от испанката Лусия Мартин-Португес с 14:15.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР