Българка спечели платинен медал и трофея “Най-добро вино – шираз

...
Българка спечели платинен медал и трофея “Най-добро вино – шираз
Коментари Харесай

Лясковчанка спечели платинен медал и трофея “Най-добро вино – шираз” на Winemaker Challenge 2018 в САЩ

Българка завоюва платинен орден и трофея “Най-добро вино – шираз ” на Winemaker Challenge 2018 в Съединени американски щати. Елена Голакова – Брукс е родом от Лясковец и животът й е обвързван с виното и любовта към него от ранна възраст. Съдбата я води на вярното място в верния миг и подрежда живота й по толкоз забавен метод, че все още името й е спрягано като една от най-ярките звезди на виното в Австралия.

Пътят от Лясковец до Аделаида Елена изминава с помощта на контактите си с австралийските винари, които през 90-те години на 20 век са наети от няколко български мазета, с цел да създадат виното им уместно за усета на западния пазар. Елена се оказва готова да превежда на австралийците в Лясковец и това се оказва решаващо за бъдещата й кариера. През 1998 година тя е към този момент в едно от най-хубавите винарски учебни заведения в света в Университета в Аделаида.

След години работа в разнообразни страни и трупане на скъп опит по какъв начин вид, място и човек основават същински положителното вино, през днешния ден Елена е отпред на няколко забавни планове в австралийското винарство: Dandelion Vineyards, Heirloom Vineyards и Sister’s Run. Колективни планове, в който паралелно с Елена и брачна половинка й Зар Брукс, вземат участие и съществени имена от винения маркетинг, лозарство и винарство на Австралия. Това им обезпечава освен достъп до едни от най-хубавите и остарели лозя на страната, само че и знание по какъв начин добре направеното вино да бъде продадено.

На по-малко от 10 години плановете, водени от Елена Голакова- Брукс са толкоз сполучливи и награждавани, че лясковчанката държи в колата си един чифт обувки на токчета, с които да смени ботушите, при положение, че се наложи да се яви на награждаване на виновността си. Обувка на токчета и ботуш стават част от логото на серията й виновност Sister’s Run, а Елена не е спряла да тича и до през днешния ден.

За виновността на Елена Голакова-Брукс към този момент се приказва като за австралийска класика, а на професионалното й бъдеще се предсказват неограничени хоризонти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР