Българка е сред доброволците, които тестват ваксина срещу COVID-19. Ваксината се

...
Българка е сред доброволците, които тестват ваксина срещу COVID-19. Ваксината се
Коментари Харесай

Българка е сред доброволците, които тестват ваксина срещу COVID-19 |

Българка е измежду доброволците, които тестват ваксина против COVID-19. Ваксината се създава от учени в Оксфорд и ще бъде подадена за узаконяване още тази година. В клиничните изследвания във Англия, Бразилия и Република Южна Африка участват двайсет хиляди души, заяви bTV.

„ Това, което ми се случи, беше най-типичният непряк резултат. Два дни поддържах към 38 градуса температура и след това това се пресече като с нож и се почувствах добре. Не съм преживявала никакви други странични резултати до момента. Очаквам през септември втората доза ", разказа Мария Спирова.

Българката обясни, че е в групата, която ще получи най-висока доза от имунизацията, с вярата, че с тази двойна доза ще има толкова висока степен на отбрана, че да не се трансформира в заразоносител и да не предава вируса на други хора.

„ Ваксината е мускулна. Всички доброволци са „ заслепени “ и не знаят коя ваксина им се дава. За да бъде опитът научно изискан, половината от нас получават към този момент лицензирана ваксина против менингит. Ние няма да знаем дали сме получили пробната или към този момент лицензираната ваксина против менингит още 9 месеца ", посочи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР