Българка бе избрана в 18-членния изпълком на Международната федерация по

...
Българка бе избрана в 18-членния изпълком на Международната федерация по
Коментари Харесай

Българка влезе в управата на световния бокс

Българка бе определена в 18-членния изпълком на Международната федерация по бокс (АИБА) от конгреса в Москва. Емилия Груева заслужи доверието на делегатите от квотата на Европа паралелно с представителите на мощните школи в този спорт – Русия, Турция, Украйна Англия и Азербайджан. Така за първи път от ерата на акад. Емил Жечев страната ни има представител в управническата конструкция на международния бокс. „ Получих най-вече гласове – 72 от общо 137 делегати, което персонално за мен е оценка за моята работа до момента – сподели тя. – Дори президентът на Руската федерация Умар Кремлев събра по-малък избор – 63. “
През ноември 2017-а Груева оглави и женската комисия на АИБА, а преди месец провежда у нас международен конгрес за пълноправие сред половете в спорта.
Със смазващо болшинство за президент бе определен Гафур Рахимов. Узбекът получи 86 гласа против 48 на съперника му Серик Конакбаев (Казахстан).
Рахимов заявява за промени в устава и политиката на АИБА, синхронизирани с настояванията на МОК, с цел да остане спортът в олимпийската стратегия. По-рано от МОК се оповестиха против узбека, поради следствие от органите на Съединени американски щати в проведена престъпност, само че доказателства по този начин и не бяха обществено оповестени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР