България завърши Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже

...
България завърши Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже
Коментари Харесай

Световното първенство по кану-каяк завърши

България приключи Световното състезание по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години с 6-о място на Денис Димитров на 500 м едноместен каяк при юношите. Победител във финала стана Тибор Бенедек Кош (Унгария), пред Брандструп Расмус Кнудсен (Дания) и Боян Зделар (Сърбия).

Добро показване през днешния ден на 500 м записа и четворката ни каяк при юношите Иван Пенчев, Теодор Асенов, Димитър Димитров и Стилиян Емануилов, която завоюва край Б.

„ Удовледворен съм от резултата и на двуместен, и на едноместен каяк. За мен е значимо, че се раздадох, състезавах се със сърцето си и си оставих дробовете на пистата. Чувството да се състезаваш на родна земя е необикновено. Да те поддържат толкоз доста хора – родители, другари, цялата агитка. Уникално! Искам да благодаря особено на родителите си, че постоянно са били до мен и са ме подкрепяли. Вярвам, че с тренировки ще реализира още доста, само че имам и доста върху какво да работя и ме чака сериозен труд “, сподели Денис, който показа, че в случай че бъде построен вторият гребен канал в Пловдив, оборудването сигурно ще стане едно от най-хубавите в света.

България приключи Световното състезание с четвърто място на Денис Димитров и Радослав Стефанов на 1000 м двуместен каяк, 6-о на Ангел Кодинов на 200 м едноместно кану при мъжете до 23 години и 6-о на Денис Димитров на 500 м едноместен каяк. 

„ Денис е неповторим играч. Както той, по този начин и Ради. С тази физика да гребе по този метод на 500 м е нещо извънредно. И Денис, и Ради имат ужасно бъдеще и в случай че не престават по този метод, ще го покажат “, сподели треньорът на националните ни тимове Милко Казанов.

Той разяснява и генерално българското присъединяване.

„ Добро показване, макар че чаках малко повече, само че за жалост не се получи. Много скърбя за Ангел, само че очевидно вирусът, от който се разболя, си оказа въздействие и той не съумя да се възвърне за 1000 м и да покаже това, което в действителност може. Юношеският каяк се показа на доста високо равнище. Млади момчета, които усъвършенстваха класирането си от Европейското преди месец. Изпуснаха орден, който си беше техен, само че за жал залитнаха тъкмо преди финала. За това скърбя най-вече “, съобщи Казанов.

Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Атланта показа какво би означавало построяването на втори гребен канал.

„ Най-накрая Пловдив да се снабди с спомагателен гребен канал, ще бъде нещо неповторимо. Това ще ни отвори в допълнение доста порти, тъй като към този момент има решение на Международната федерация, че канал, който няма помощно оборудване, не може да приема огромни състезание. А планът, с който съм осведомен, ще е доста потребен и за жителите на Пловдив “, сподели Казанов.

По време на шампионата заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков съобщи, че е реалистично вторият канал ще бъде приключен до края на 2019 или средата на 2020 година

По време на церемонията по закриването на Световното състезание президентът на Българската федерация по кану-каяк Васил Мирчев разгласи, че с показаното равнище на организация и професионализъм и с предстоящото идно създаване на загряващия канал България би могла да одобри и Световно състезание по кану-каяк за мъже и дами.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР