България започна великолепно участието си в Лигата на нациите. Дамите

...
България започна великолепно участието си в Лигата на нациите. Дамите
Коментари Харесай

Страхотен старт на волейболистките на България в Лигата на нациите

България стартира превъзходно присъединяване си в Лигата на нациите. Дамите ни съкрушиха Хърватия с 3:0 (25:12, 25:17, 25:19) в японския град Нагоя.
Прочетете още
Нашите девойки не дадоха никакъв късмет на противника от самото начало. Първият гейм беше рецитал, в който Хърватия изпълняваше ролята на спаринг сътрудник. Във втората част България още веднъж доминираше на терена и треньорът Лоренцо Мичели с право аплодираше своите състезателки. Единствено в третия гейм конспирация имаше доникъде му. Хърватия даже съумя да вземе нежна преднина, само че българските девойки обърнаха резултата и оставиха противника на 19 точки. В тази част обаче се случи и най-неприятното – Мирослава Паскова се контузи и напусна игра. 

Най-добра реализаторка в тима ни беше Мария Йорданов с 13 точки, следвана от Радостина Маринова с една по-малко.

„ Бяхме доста нападателни от началото на мача – разяснява треньорът Мичели. – Натиснахме крепко противника. Целта беше да не разрешаваме да ни нападат. Хърватките са най-силни в това. Много съм удовлетворен от нашата контраофанзива. Единственото отрицателно от мача е травмата на Паскова. Притеснява ни. Не знаем какво е. Веднага отиде в болница и занапред ще знаем. "

Любомир Ганев, президентът на федерацията, приветства от трибуните в Нагоя триумфа на нашите.
„ Много съм благополучен, по този начин желая да играем – възкликна легендата. – Пожелах им по същия метод да се представим и в идващите дуели. Казах им: „ Играйте заедно и си помагайте "! Виждам, че атмосферата е отлична. От опит знам, че единствено по този начин се реализират триумфи. Всички стискаме палци на Мира. Проблемът е в глезена. Дано да е нещо леко. "

България играе втория си дуел в шампионата против Доминиканска република на следващия ден също от 9 ч.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР