България запазва позицията си към преговорния процес със Северна Македония.

...
България запазва позицията си към преговорния процес със Северна Македония.
Коментари Харесай

Кирил Петков: България запазва позицията си към преговорния процес със Северна Македония НА ЖИВО

България резервира позицията си към преговорния развой със Северна Македония. Тази позиция е същата, като я надграждаме с 5 обособени разнообразни комисии, които да наградят тези взаимоотношения. Не разбирам за какво през 2021 година ние нямаме нито едни полет София-Скопие. Няма една влакова линия сред двата града, както и общ културен календар и повече взаимоотношения сред нашите бизнеси. Тези пет групи ще бъдат тъкмо в тези области. Това съобщи министър председателят Кирил Петков от парламентарната естрада в Народното събрание.



„ В нашата коалиция имаме безусловно ясна обща позиция, която е съгласувана пред очите на целия народ. Имаме и цялостна съгласуваност в Министерския съвет. Това, че на 18 януари отиваме на диалози демонстрира, че добросъседството е главен принцип при взаимоотошенията със Северна Македония”, уточни Петков.

Днес на въпроси на депутати ще дават отговор вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и министрите Надежда Йорданова, Асена Сербезова, Иван Иванов, Николай Събев и Александър Николов. След блиц контрола ще се организира и постоянният парламентарен надзор.

Днес ще заседават и четири комисии – бюджетната, Комисията по правата на индивида, Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество и Комисията по образованието и науката.

Бюджетната комисия ще разиска Законопроект за удължение до 31 март 2022 година на действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2021 година, Закона за бюджета на ДОО за 2021 година и Закона за бюджета на НЗОК за 2021 година

Членове на Комисията по образованието и науката ще насочат настоящи въпроси към министър Николай Денков, а точка втора от комисията е първо гласоподаване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и учебното обучение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР