България загуби от Франция с 0:1 предпоследната си световна квалификация.

...
България загуби от Франция с 0:1 предпоследната си световна квалификация.
Коментари Харесай

Христо Бонев ексклузивно пред БЛИЦ: Май повече се говореше за „Парк де Пренс“ 1993-та, Хубчев е най-подходящият за селекционер

България загуби от Франция с 0:1 предпоследната си международна подготовка. Нашите играха на обичайно равнище против звездите на гостуващия отбор, само че по този начин и не съумяха да стигнат най-малко до равенството. След провалянето загубихме и теоритичен късмет да се класираме на международното състезание. А към този момент не сме го правели на пет следващи финали. За последно участвахме през 1998 година във Франция. Тогава треньор ни беше Христо Бонев. Потърсихме го за мнението му за загубата от Франция.

-Господин Бонев, мнението ви за мача с Франция?
-Създадена бе добра конюнктура преди мача, у хората имаше някаква вяра, че макар че играем против мощен тим, какъвто е Франция, можем да реализираме нещо. За страдание доста рано бяха попарени и футболисти, и треньори и последователи с ранния гол.

-Това ли ни пречупи? Имахме цялостен мач разполагаем.
-Ранният гол е доста противен. А и като допълнение, когато споменем името Франция... Не можем да се върнем 1993 година. Преди срещата май повече се говореше за оня мач на „ Парк де Пренс “, в сравнение с за този. Първото полувреме мина под цялостна диктовка на французите, които не блестяха с нищо, само че получиха самочувствие и убеденост. Ние не можахме да се възползваме от това, че във френския тим отсъстваха изключителни футболисти.

-И въпреки всичко българските футболисти се опълчиха на гостите.
-През второто полувреме французите повече гледаха да запазят резултата и да не изгубят, което им обезпечи първото място. И го реализираха. Имахме някакво предимство, повече задържахме топката, само че най-после отново всички и футболисти, и треньори и последователи видяхме, че сме доста надалеч от истината.

-Нужно ли е изобщо да слагаме под въпрос определените футболисти от Петър Хубчев за националния тим?
Мисля, че Хубчев избра футболисти, от които няма по-добри. Нито у нас, нито, които играят в чужбина. Той прави всичко, което е по силите му да сглоби добър тим, само че за жалост ние сме междинна европейска класа и когато пристигна тим, който е малко по-добър от нас, се вижда какво става. Направи ми обаче усещане, че огромната звезда Мбапе, когато играе в ПСЖ го гледаш и изпитваш задоволство и приятност, а през вчерашния ден не направи нищо.

(прекъсва ме). Знаете ли обаче кое е по-лошото и сякаш изгубвам вяра. Че тези момчета, които чакаме да дойдат изпод, изгубиха от Люксмбург и приключиха наедно с Казахстан. Това изцяло ни убива. Единствено хубаво нещо е базата, която бе издигната в Бояна. Но не става единствено с база, трябват и футболисти.

-Усети ли се неналичието на Ивелин Попов против Франция?
-Ивелин би съдействал за по-голяма заостреност в нахлуване, той е футболист, който може да сътвори рискове. За страдание го нямаше.

-И по този начин чакаме идващите международни квалификации?
-Така е, надяваме се да играем на международното състезание през 2022 година. За последно аз водех националния тим през 98-ма на Световното. Пожелавам си през 2022 година към този момент да сме на Световното. 
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР