България загуби домакинството си на Косово с 2:3 в евроквалификациите

...
България загуби домакинството си на Косово с 2:3 в евроквалификациите
Коментари Харесай

Биха ни като тъпани насред София! Косово се оказа прекалено голяма хапка за България на Васил Левски!

България загуби семейството си на Косово с 2:3 в евроквалификациите за шампионата през 2020-а година след зрелищен мач с доста тъжни заключения за нас.

Гостите изглеждаха като международна мощ на терена и преобладаваха в съвсем всичките 90 минути, макар че стигнаха до триумфа едвам в продължението на срещата.

България позволи гол през първата част, съумя да нарави цялостен поврат, само че в следствие стана жертва на подобен след порив на противника, който изглеждаше застрашителен през второто полувреме.

Хората на Бернар Шалан можеха да вкара 4-5 попадения през втората част, само че в множеството случаи шансът ни се усмихваше и по тази причина бяхме покрай точката. Тя така и така не ни вършеше кой знае каква работа.

Оставаме с два пункта след четири мача в Група "А " на предпоследното четвърто място, до момента в който Косово към този момент е трети с пет точки. Поражението е второ в два мача за Красимир Балъков като народен селекционер и пристигна след общо четири промени в състава по отношение на мача с Чехия (1:2).

Мачът бе изпълнен напрегнато на терена, само че такова имаше и на трибуните въпреки ниската посещаемост (5-6 хиляди души общо). Фен на "лъвовете " и подобен на гостите се сбиха в ложите, само че за щасите бързата интервенция на полицията предотврати по-грозни подиуми.

Грозно бе и това, което се случваше пред вратата на Николай Михайлов - купища удари, каквито съвсем нямаше на другата врата. Вкарахме две попадения, само че немощта ни в отбрана донесе заслужената победа за противника. Той бе по-мотивиран и можещ, както бе и в първият мач в Прищина (1:1).

За националния ни тим следва притеснително посещение на водача в групата в Англия на 10 септември.

Косово владееше повече топката в началните минути сходно на първия конфликт сред двата тима, само че България сътвори заплаха.

Десподов получи след пробив на Галин Иванов и стреля мощно, само че вратарят на гостите се оправи. На другата врата Антон Недялков направи две значими намеси при пробиви на съперникови играчи.

В 17-та минута Косово поведе след центриране на Мергим Войвода отдясно Страхил Попов се намеси прекомерно лековато и топката стигна до Милот Рашица, който нямаше проблем да открие резултата.

Косово продължи да е по-техничният и деен тим на терена и стоеше все едно това е домакинът. Последваха няколко прострелни центрирания, които за наше благополучие на откриха задачата, а в 37-та минута удар на Бирсент Целина бе избавен от Николай Михайлов.

България заигра доста по-добре в края на полувремето и в 43-та минута това даде резултат. Ивелин Попов вкара страховит гол след пробив през центъра на терена. Фантастичен удар.

Косово отвърна мигновено с удар на Целина по земя, който мина рисково покрай дясната греда на Михайлов. Имахме шанс.

Втората част стартира с двуостри офанзиви, които завършваха с неприятно последно допиране. В 55-та минута обаче направихме обрата цялостен. Кристиян Димитров, който влезе като запаса на полувремето, вкара след центриране от корнер и се оправдава за грешката си в мача с Чехия.

В 64-та минута обаче Косово изравни. Муричи се разписа след центриране отляво и неприятно излизане на николай Михайлов, който не реши летежа на топката.

Четири минути по-късно изтръпнахме още веднъж. След центриране от фаул Муричи вкара още веднъж с глава, само че за благополучие този път вярно бе отсъдена засада. Тънка, само че я имаше.

10 минути преди края Косово получи ново статично състояние, само че този път последвалият удар бе избавен от Михайлов. Нашите в тези минути мъчно получаваха контрола върху топката.

В края на мача имахме огромен шанс. Косоварите атакуваха устремено и стреляха удар след удар. При два на Рашица топката мина още веднъж пъклен покрай гредите.

В 92-та минута разумното се случи. Косоварите осъществиха след нов удар с глава, този път на резервата Рашани.

В другия мач от тази група Чехия предстоящо взе семейството си на Черна Гора - 3:0.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР