България заема едно от челните места по брой пчелни кошери,

...
България заема едно от челните места по брой пчелни кошери,
Коментари Харесай

България на едно от челните места в Европа по брой пчелни кошери

България заема едно от челните места по брой пчелни кошери, отглеждани по методите на биологичното земеделие, в Европейски Съюз, е съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите доктор Лозана Василева при разкриване на биопазар в Бургас, оповестиха от МЗХГ.

Василева уточни, че страната ни е най-големият производител на биологично розово и лавандулово масло в света. Тя означи, че за растежа на бранша в страната способства и подпомагането на биопроизводството по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР 2014 - 2020 г).

" Биопроизводителите имат огромен интерес, както към мярката за " Биологично земеделие ", по този начин и към осъществяване на планове за вложения по ограниченията от Програмата ", сподели още Лозана Василева.

За територията на Област Бургас са подписани общо 58 контракта по ПРСР за подкрепяне на биологични производители, на стойност 5.7 млн. евро.

Повече от 20 биопроизводители са показали своята продукция на биопазара в Бургас - сушени домати със зехтин, пчелен мед, етерични масла, биовина, био сирена и млечни артикули, смес от смокини, сокове от био череши, ябълка и българска роза, както и пресни плодове, зеленчуци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР