България взе аванс от 2:0 победи срещу Парагвай след първия

...
България взе аванс от 2:0 победи срещу Парагвай след първия
Коментари Харесай

Лазаров сломи Вайехо и удвои преднината на България

България взе задатък от 2:0 победи против Парагвай след първия ден на плейофа от Световна група II на Купа "Дейвис " - импровизирано международно отборно състезание по тенис за мъже.

Във втория сингъл през днешния ден в столичната зала "София " Александър Лазаров надви с 6:4, 6:1 над първата ракета на противника Даниел Вайехо, полуфиналист на Откритото състезание на Австралия при юношите от края на януари.

Лазаров пропиля ранен задатък от 4:1 против 17-годишния Вайехо, само че въпреки всичко взе първия сет с втори пробив в десетия гейм.
Софиянецът продължи серията си на четири следващи гейма и поведе с 2:0 във втората част. Парагваецът върна брейка за 1:2, само че по-късно още веднъж загуби подаването си и до края Лазаров не даде гейм на противника, с цел да победи след 67 минути игра.

"Имаше нерви. Домакини сме и на хартия сме любимци. Имаше известно напрежение, а и играеш против номер 3 в ранглистата при юношите. Очаквах сложен мач. Въпреки че вторият сет беше по-бърз, не ми беше елементарно. В Купа "Дейвис " не можеш да подценяваш никого. Всеки се бори, желае да завоюва и заслужава почитание ", разяснява след триумфа Лазаров.

"За мен беше много прочувствено, тъй като този зала беше обичана на дядо ми, който съм сигурен, че ме гледа от горната страна. Хубаво е да играеш пред родна аудитория. През предходната година поради ограниченията нямаше почитатели. Благодаря на всички, които в този момент пристигнаха да ни поддържат ", добави той.

Преди това водачът на българския състав Димитър Кузманов записа рекордна 21-а победа на сингъл за България в купа "Дейвис " след 7:6(5), 6:0 над втората ракета на гостите Ернандо Хосе Ескура, с което даде преднина в резултата на домакините.

Така момчетата на капитана Валентин Димов се нуждаят от още един триумф в оставащите три мача на следващия ден - два на сингъл и един на двойки, с цел да си обезпечат крайната победа в срещата, а с това и класиране в главната фаза на конкуренцията в Световна група II през септември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР