България все пак няма да играе на престижния отборен турнир

...
България все пак няма да играе на престижния отборен турнир
Коментари Харесай

България няма да участва на ATP Cup

България въпреки всичко няма да играе на влиятелния екипен шампионат АТП Къп от 1до 9 януари в Сидни, без значение че Австрия отпадна дефинитивно. Страната ни няма да се включи в конкуренцията поради незадоволително време за организация.

Това съобщи мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов пред сътрудниците от " ТенисКафе ". За да се събере съставът в Австралия, са нужни визи, като няма задоволително време за правене на нужната документи и подготовката пътешестване.

След като номер 1 на Австрия Доминик Тийм се отхвърли от конкуренцията още в средата на декември, се появи опция българският тим да замести австрийския. По новия правилник на АТП Къп обаче е задоволително втората ракета на съответната страна да е в Топ 250, с цел да остане в шампионата, а подобен в Австрия е Денис Новак. Но през вчерашния ден и Новак разгласи, че няма опция да взе участие.

Така България няма да има опция да повтори присъединяване си от 2019-а, когато при дебюта си на АТП Къп записа две победи - над Англия и Молдова в груповата фаза.
 Нов късмет за България за ATP Cup
Нов късмет за България за ATP Cup

Все още няма публично изказване от организаторите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР