България връща посланика си в Москва след седмица и няма

...
България връща посланика си в Москва след седмица и няма
Коментари Харесай

България връща посланика си в Москва

България връща посланика си в Москва след седмица и няма да експулсира съветски дипломати. Това беше решено на срещата на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Разговорите се организираха под управлението на премиера Бойко Борисов. На тях беше разисквано каква да бъде българската реакция по случая "Скрипал ".

На съвещанието беше изслушан и посланикът ни в Москва Бойко Коцев, заяви Нова тв.

Във вторник министър-председателят разпореди Коцев да се върне в България за съвещания. Той се прибра в София в сряда.

До момента България не е взимала решение да експулсира съветски дипломати от страната поради случая с двойния сътрудник във Англия.

"Гласувахме да извикаме посланика ни в Москва, с цел да обсъдим обстановката "Скрипал ". Изпратили сме и хора в НАТО. Посланикът във Англия изрече поддръжка към Лондон. Трябва да запазим канала за връзка по този начин както направихме една свръхкомуникация в нашия район с Турция, по този начин би трябвало да създадем и с Русия. Извикването на съвещания е процедура, с която демонстрираме, че обръщаме изключително внимание. Това е невиждано напрежение от Студената война до в този момент. Тогава дори нещата бяха по-кротки, с разграничителни линии и връзки. От месеци наред предизвестявам, че тази ескалация ще продължи ", сподели Бойко Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР