България води преговори с компанията за електромобили "Тесла" за евентуален

...
България води преговори с компанията за електромобили "Тесла" за евентуален
Коментари Харесай

България води преговори с Тесла за завод, обяви Караниколов

България води договаряния с компанията за електрически автомобили "Тесла " за възможен цех в страната. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в изявление за в. "24 часа ".

По думите му държавното управление има контакти, писмена преписка с компанията. Очаква се занапред производителят да се запознае с България и с предлагането.

Караниколов прецизира, че страната ни има упоритости освен за цех за електрически автомобили, а и за произвеждане на акумулатори и батерии.

"С "Тесла " бихме почнали и производстовто на части, само че за нас най-добре е цех за коли или за акумулатори и батерии, " счита министърът на стопанската система.

От компанията няма информация за това все още. През предходната година от "Тесла " оповестиха, че стъпват на пазарите в Източна Европа, само че посредством Словакия, Хърватия и Сърбия и то основно с отварянето на шоуруми и сервизи.

На въпроса каква е връзката на България с компанията "Хюндай ", министърът отвърна, че е изпратил писмо до европейския офис на компанията и чака отговор.

Според Караниколов България става все по-привлекателна за външни вложители и това демонстрират данните от приходите на Национална компания "Индустриални зони ", които зза 2019 година са 11 милиона лв. - два пъти повече от тези за 2018 година
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР