България Владислав Горанов: Имаме пари за F-16 Финансовият министър подчерта,

...
България Владислав Горанов: Имаме пари за F-16 Финансовият министър подчерта,
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Имаме пари за F-16

България Владислав Горанов: Имаме пари за F-16 Финансовият министър акцентира, че можем да платим за изтребителите едновременно  Надежда Неменски 12 юли 2019, 15:47  Владислав Горанов: Имаме пари за F-16 Източник: БГНЕС
инистърът на финансите Владислав Горанов съобщи в изявление за Агенция „ Фокус”: „ България има подготвеност да заплати едновременно сумата по договорката за изтребителите F-16, в понеделник следва изключително съвещание на Министерския съвет за актуализация на бюджета”.

Той акцентира, че

фискалният запас е в задоволително положителни нива и страната ни ще може да си разреши да заплати договорката вкупом .

„ Сумата, която би трябвало да платим по контракта за закупуването на новото въоръжение за българската войска, е забележителна. Плащането, което би трябвало да се реализира вкупом, според диалозите с американската страна, е за към 1,2 милиарда $, които в целия си размер не са разчетени в Закона за държавния бюджет.

В този смисъл планираме в понеделник на изключително съвещание да разгледаме към този момент подписаните контракти с американската страна, като ги предложим на Народното събрание за ратификация. Успоредно с това планираме да предложим

актуализация на Закона за държавния бюджет ,

с цел да увеличим разходната част и да осигурим нужното финансиране за този проект”, изясни министърът на финансите.

Владислав Горанов добави, че физическата доставка на новата техника се чака да бъде през 2023 година „ Страната ни работи и по още два плана, свързани с придобиването на нови качества – на сухопътните войски и на флота”, сподели още той. Министърът увери, че България има пари за договорката с първите осем изтребители и за придобиването им няма да взима заеми.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР